3 Rihanna.
photo_news Rihanna.

Flauwe plezante verklaart Rihanna dood op Twitter

Een flauwe plezante uit Frankrijk heeft afgelopen nacht een tweet de wereld ingestuurd waarin hij tot zijn spijt meldt dat de Amerikaanse zangeres Rihanna gestorven is. Desondanks werd het nieuwtje, dat uiteraard op één grote leugen berust, opgevist door verschillende Amerikaanse websites.

De man, een zekere Seb la Frite, had zijn mopje duidelijk goed voorbereid. Zo staafde hij zijn vals overlijdensbericht met een screenshot van de website van de Franse televisiezender TF1. Met de woorden "OMG, Rihanna is dood", probeerde hij de hele Twitterwereld in de maling te nemen. Een valse boodschap die zich uiteraard als een lopend vuurtje verspreidde op het internet en ook gauw door de Amerikaanse media werd overgenomen.

Hoewel de man ongetwijfeld zelf nog steeds in een deuk ligt, kon TF1, wiens logo hij gebruikte om zijn bericht geloofwaardig te maken, er allesbehalve om lachen. De zender benadrukt absoluut niets met de valse informatie te maken te hebben. "Afgelopen nacht heeft een roddel het internet gehaald die beweerde dat zangeres Rihanna dood is. Dit bericht is vals", zo verzekerden de verantwoordelijken van het nieuwskanaal deze ochtend.

De zender betreurt bovendien de schade die hun hun goede naam ondervindt door de nonsens. "TF1 News heeft dat artikel nooit gepubliceerd, het screenshot is vals. TF1 News hecht bovendien veel belangstelling aan de geloofwaardigheid van de artikels die op de website verschijnen", besluiten de medewerkers.

3 Rihanna is nog steeds springlevend.
photo_news Rihanna is nog steeds springlevend.
3 Met deze valse screenshot van nieuwszender TF1, probeerde de grapjas het overlijdensbericht te staven.
Met deze valse screenshot van nieuwszender TF1, probeerde de grapjas het overlijdensbericht te staven.

Lees meer