PHOTO_NEWS

Frans Bauer scoort nu met 'Zwarte Pietenlied'

Het lied over Zwarte Piet dat Frans Bauer speciaal voor zijn zoon schreef, is door de commotie in Nederland een echte hit geworden. "Goeiemorgen.. !! Kan mijn ogen niet geloven, mijn Pieten tekst op Melodie van Doe nou niet ... 200 000 keer gelezen!! Holy cannoli", twittert de zanger.

Frans liet eerder op Facebook weten dat hij zijn zoon heeft beloofd dat Zwarte Piet dit jaar gewoon komt. "Mijn zoon vroeg mij of Zwarte Piet nog komt dit jaar, en dat hij erg lief was geweest Natuurlijk komt hij zei ik, en ik heb daarom een tekst geschreven op Doe nou niet, voor in zijn schoentje", aldus de volkszanger. "Ik zei we gaan hem voor de kachel zingen zodat de Piet het hoort en dan weet ik zeker dat hij gaat komen."

Het nummer heet 'Piet is lief'. De tekst van het lied deelde hij ook met zijn volgers. Het is duidelijk dat Frans in de aanval gaat. "Zwarte Piet, Zwarte Piet, ja ... Zwarte Piet. De VN wil hem niet. Daarom protesteert de Sint met heel het land", zo is onder meer te lezen. En later: "Piet is lief, Piet is lief, ja ... Piet is lief. Zo ontzettend lief. Hij hoort toch bij ons..., hij hoort bij Nederland."

Lees meer