Maeve Kennedy Townsend McKean (rechts) en zoon Gideon (rechtsonder) worden vermist.
AFP Maeve Kennedy Townsend McKean (rechts) en zoon Gideon (rechtsonder) worden vermist.

Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden

In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden meegedeeld. Het gaat om de zoveelste tegenslag voor het roemrijke politieke Kennedy-geslacht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Maeve Kennedy McKean (40) en haar 8-jarige zoon Gideon kwamen donderdag niet terug van een uitstap met de kano in Chesapeake Bay,  in de buurt van Annapolis in de staat Maryland aan de oostkust. Er werd intensief naar hen gezocht door politie, kustwacht en brandweer, maar de zoekoperaties werden opgeschort zonder dat de twee werden teruggevonden. 

Volgens The Washington Post sprong het duo in de kano om een bal uit het water te halen en dreven daarna af. De kustwacht meldt dat Maeve en Gideon daarna zijn gezien terwijl zij met alle macht aan wal probeerden te komen. Er stond die dag echter een krachtige wind, met windvlagen tot wel 64 kilometer per uur, aldus het Amerikaanse medium TMZ.

Er is zowel donderdag als vrijdag intensief naar hen gezocht door politie, kustwacht en brandweer. Reddingswerkers vonden donderdag een kajak en een peddel, maar niet de vermisten. 

“De kans dat ze dit hebben overleefd is zeer klein geworden. Het is duidelijk dat Maeve en Gideon gestorven zijn”, concludeerde echtgenoot David McKean op Facebook. “Het is geen reddingsoperatie meer, maar een operatie om de lichamen te bergen”, zei moeder en grootmoeder Kathleen Kennedy Townsend in een mededeling. 

Advocate en adviseur Obama

Maeve is de kleindochter van voormalig Amerikaans justitieminister en senator Robert F. Kennedy, die in 1968 werd vermoord. Ze werkt als advocaat op het gebied van publieke gezondheidszorg en mensenrechten en is directeur van het Global Health-initiatief van de Georgetown University, aldus CNN. 

Ze was in het verleden ook adviseur van het AIDS-programma van de regering-Obama en vrijwilligster in het zogenoemde Peace Corps, een initiatief voor wereldwijde sociale en economische ontwikkeling van haar oom John F. Kennedy tijdens zijn presidentschap.

Tegenslag

De Kennedy-clan kende al heel wat tragedies. Grootvader Robert Kennedy werd tijdens de voorverkiezingen van 1968 in Los Angeles doodgeschoten. Vijf jaar eerder was zijn oudste broer John, toenmalig president, in Dallas het slachtoffer van een dodelijke aanslag. 

In juli 1999 kwamen zijn zoon John F. Kennedy Junior, diens echtgenote Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette om bij een ongeluk met een vliegtuigje voor de Amerikaanse oostkust. Vorig jaar overleed een 22-jarige kleindochter van Robert Kennedy aan een overdosis.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emiel wouters

    Als het geld ter wereld houdt geen enkele persoon één seconde langer in leven. Hier verschillen de rijken NIET van een normale eenvoudige mens. ARM of RIJK wij kunnen die ene seconden niet langer leven. Wat zijn wij dan met al dat geld?

Lees meer