Thomas Legrève

Gene Thomas wordt stand-upcomedian

Gene Thomas neemt samen met presentatrice Evi Hanssen deel aan Celebrity Stand-Up, een programma op de digitale zender Comedy Central waarin voornamelijk bekende Nederlanders zich van hun meest komische kant mogen tonen.

"Toen de vraag kwam, heb ik toch wel even getwijfeld. Iemand laten lachen is een van de moeilijkste dingen die er bestaan. Ik ben geen komiek, al zit het wel een beetje in mij om 'de grappige' uit te hangen. Maar mensen doen lachen op een podium, dat is toch wel andere koek", vertelt Gene in Story. "De repetities vlotten heel goed, maar het is zeker niet te onderschatten. Het vraagt meer werk dan je zou denken. Het is niet gewoon even op een podium staan en wat grappig doen. Er kruipt veel tijd, energie en professionaliteit in. Daar hou ik wel van, voor mij is deze deelname één grote uitdaging."

Positieve energie
Gelukkig kan Gene ook met zichzelf lachen. "Ik ben de eerste om met mezelf te lachen, ik doe dat trouwens elke ochtend als ik in de spiegel kijk. Dan zeg ik tegen mezelf: 'Ik ben klein, maar rapper.' (lacht) Humor is gewoon heel belangrijk in mijn leven. Niet alleen omdat het gezond is, maar het zorgt ook voor positieve energie." Misschien helpt het programma Gene ook wel om door te brengen bij onze noorderburen. "Ik ben al een aantal jaren sluimerend aanwezig in Nederland met mijn muziek, en regelmatig doe ik daar ook wat promotie. Maar ik heb ondertussen al lang door dat als je in Nederland wilt doorbreken, je je daar volledig op moet focussen en bij wijze van spreken naar daar verhuizen. Dat zie ik niet zitten", besluit hij.

Lees meer