Marie Kondo
Andy Kropa/Invision/AP Marie Kondo

Haar fans zijn er niet over te spreken: webshop van Marie Kondo verkoopt alle spullen die ze ons weg deed gooien, aan een véél hogere prijs

Ze werd wereldberoemd door haar boek ‘Opgeruimd!’ waarin ze de wereld leerde om spullen weg te gooien die geen ‘vreugde oproepen’ of nuttig zijn. Nu opent ze zélf een webshop, waarin ze nutteloze spullen aan veel te hoge prijzen verkoopt. Twitteraars smullen ervan: “Dit is zo gemeen dat het briljant is.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Als Marie Kondo om één ding bekend staat is het wel opruimen en minimalistisch leven. Haar motto: alle spullen die je niet nodig hebt moéten de deur uit. Eerst moet je die spullen wel formeel bedanken voor hun ‘vele jaren van trouwe dienst’. Vreemd is haar opruim-methode, maar het kan nog vreemder: want had ze misschien een verborgen agenda? Sinds gisteren verkoopt ze namelijk zelf een uitgebreide collectie aan spullen die niemand nodig heeft. Tja, nu de huizen van al haar fans toch bijna leeg zijn... 

Een paar voorbeelden van het aanbod: een stemvork van 75 dollar, een bronzen gereedschapshouder van 275 dollar en een bronzen soeplepel van 96 dollar. En het leukste van al: een simpele opbergdoos van 75 dollar. Allemaal dingen die doorgaans in de categorie ‘niet nodig’ passen. 

Marie Kondo blikte vooruit”, klinkt het op sociale media. “Gooi je idiote rommel weg, zodat je achteraf mijn idiote rommel kunt kopen. Ongelofelijk.” Of: “Marie Kondo die stomme spullen verkoopt die je niet nodig hebt is mijn favoriete verrassende wending van 2019.” 

Kondo’s excuus? Volgens haar gaat het om een collectie spullen die ‘vreugde oproepen’, en daarom passen ze dus volledig in haar filosofie. En in haar portefeuille, natuurlijk. 

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • joachim albert

    Niemand verplicht u van te kopen. Wat is het probleem? Kuddebeest gaan altijd bedot worden Mvg

  • Tina Colpaert

    Haha domme mensen slimme meid!

Lees meer