Adele
EPA Adele

Het hart op de juiste plaats: Adele zet zich nog steeds in voor de slachtoffers van Londense brand in Grenfell Tower

Adele heeft haar bijna 29 miljoen volgers op Twitter gevraagd een petitie te tekenen over het onderzoek naar de brand in Grenfell Tower in Londen. De getroffen bewoners en nabestaanden van de 71 mensen die omkwamen bij de brand, willen meer openheid over het onderzoek naar de tragedie.

"We hebben jullie hulp nodig, teken en deel de petitie en moedig anderen aan dat ook te doen. Het is nu bijna zes maanden geleden en we moeten blijven praten over wat er nog steeds niet gebeurt", aldus de zangeres.

Adele is al sinds de brand op 14 juni betrokken bij de hulp aan de slachtoffers. Ze was aanwezig bij een wake de dag na het drama, waar ze de getroffenen troostte. Later ging ze langs bij de brandweer om hen te bedanken voor hun inzet. De zangeres heeft tijdens haar tournee geld ingezameld voor de slachtoffers en huurde in de zomer een bioscoopzaal af, zodat de kinderen uit de getroffen families gratis naar Despicable Me 3 konden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer