De Britse auteur J.K. Rowling.
EPA De Britse auteur J.K. Rowling.

J.K. Rowling doneert miljoenen aan neurologisch onderzoekscentrum

J.K. Rowling heeft ruim 17 miljoen euro geschonken aan het neurologische onderzoekscentrum van de universiteit van Edinburgh. Dat meldt de BBC. Het instituut werd in 2010 opgericht met behulp van een donatie van 11 miljoen euro van de auteur en draagt de naam van haar moeder Anne, die op 45-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van ziekte MS.

De universiteit zegt in een verklaring te hopen dat de donatie aan de Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic een blijvende impact zal hebben op patiënten en hun families wereldwijd.

De geestelijk moeder van Harry Potter laat zelf in het statement weten: "Toen de Anne Rowling-kliniek werd opgericht, had niemand van ons durven te voorspellen wat een ongelooflijke vooruitgang geboekt zou worden. Ik ben er erg trots op dat de kliniek grote ambities combineert met praktische steun en zorg voor mensen met MS, ongeacht het type en stadium. Ik weet uit eerste hand welk verschil deze steun kan maken.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Linda Wellekens

    Als je daar geld aan moet geven ? Die pharma-firma's en universiteiten zijn al rijk genoeg ! Pure haaierij, dat zoeken naar donaties.

  • Obi Williams

    Prachtige vrouw!

Lees meer