Alan Rickman als Severus Snape.
AP Alan Rickman als Severus Snape.

J.K. Rowling onthult hoe Severus Snape zijn naam kreeg

‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling kreeg in het verleden al wat kritiek te verwerken over mogelijk racistische namen die voorkomen in haar boeken, maar Severus Snape is daar gelukkig niet eentje van. De inspiratie voor zijn naam vond ze echter op een vreemde plaats, zo onthulde ze via Twitter. 

Dertien jaar na het laatste boek in de reeks in de Harry Potter-gekte nog altijd niet gaan liggen. De schrijfster staat erom bekend dat ze via sociale media te pas en te onpas nieuwe weetjes deelt over haar miljoenenfranchise. Deze week: de herkomst van de naam ‘Severus Snape’, de toverdrank-leerkracht die een hekel had aan Harry, maar levenslang trouw bleef aan diens moeder, Lilly. 

Severus klinkt misschien als een vreemde naam, maar J.K. Rowling heeft er een perfecte verklaring voor. “Elke dag passeerde ik dit straatnaambord terwijl ik onderweg was naar mijn werk”, schrijft ze op Twitter, bij een foto van het ‘Severus Road’-bordje. “Ik besefte het niet op het moment zelf, maar nu ik weer op bezoek ben in de streek van Clapham realiseer ik me opeens waarom ‘Severus' me meteen te binnen schoot toen ik een naam voor dat personage probeerde te bedenken.” 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer