De Britse Naomi Harris (43) vertelt in The Guardian dat ze jaren geleden een MeToo-ervaring had.
EPA De Britse Naomi Harris (43) vertelt in The Guardian dat ze jaren geleden een MeToo-ervaring had.

James Bond-actrice Naomi Harris vertelt over haar MeToo-ervaring

In The Guardian vertelt actrice Naomi Harris (43), die Miss Moneypenny speelt in de recentste James Bond-films, dat ze jaren geleden aangerand werd. Twee jaar geleden ontkende ze nog dat ze ooit met seksisme te maken kreeg. 

Naomi Harris vertelde in 2017 aan The Times dat ze in haar carrière nog nooit met racisme of seksisme te maken kreeg. Daar komt ze nu op terug. In The Guardian geeft ze toe dat ze - toen ze halverwege de twintig was - betast werd door een bekende acteur. “Ik deed auditie en hij ging met zijn hand onder mijn rokje”, vertelt ze. “Het schokkende was dat zowel de casting director als de regisseur aanwezig waren. En uiteraard zei niemand iets omdat hij een grote ster was - en nog steeds is.” 

De Time’s Up-beweging heeft wel voor een grote verandering gezorgd, zegt Harris. “Mannen weten dat ze absoluut niet meer wegkomen met dingen waar ze vroeger niet eens over nadachten.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Rasschaert

    Wat dacht ze dat ze enkel met haar acteertalent aan de bak zou komen? Eens op de terugweg beginnen ze te klagen over grensoverschrijdend gedrag maar op het moment dat dit voor hun carrière lonen is dan is er geen probleem.

Lees meer