VIJF

Jan Kooijman helpt gestalkte vrouwen

De Nederlandse danser, acteur en So you think you can dance-jurylid Jan Kooijman zal in het voorjaar tonen dat hij meer kan dan enkel dansen en acteren. Kooijman zal in het nieuwe VIJF-programma Opgejaagd vrouwen helpen wiens privacy geschonden wordt.

"Ik ga vrouwen helpen wiens privacy, hetzij door stalking of door cyberstalking, geschonden wordt. Want één  ding is duidelijk: vrouwen overdrijven niet als het op seksisme en intimidatie op straat aankomt", vertelt Kooijman. "Maar soms gaat de intimidatie nog verder, dringt het de slaapkamer binnen, en ontaardt het in stalking. Of wordt er privémateriaal van je publiekelijk tentoon gespreid."  Jan zal de dames, samen met een team van deskundigen te hulp schieten.

In België kennen we Kooijman vooral van zijn rol als jurylid in het VTM-programma So you think you can dance, maar in Nederland is de man erg bekend. Hij was er jarenlang professioneel danser en speelde er mee in de populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Naast acteren, presenteerde Jan de afgelopen jaren ook tal van programma's voor RTL.

Kooijman is nog steeds op zoek naar vrouwen die opgejaagd worden. Staat je gsm niet stil, krijg je ongewenste oproepen of duikt diezelfde persoon steeds weer op? Laat je ex je niet los, voel je je bedreigd, of ben je het slachtoffer van cyberstalking?Mail je verhaal dan naar opgejaagd@vijf.be.


Opgejaagd wordt gemaakt door SBS Belgium en zal begin 2016 bij VIJF te zien zijn, samen met onder meer het langverwachte seizoen van Temptation Island.

Lees meer