2
EPA

Jeremy Clarkson parkeert na deal van 8 miljoen met Amazon een McLaren van 350.000 euro op oprit

Jeremy Clarkson (55) tekende een deal van 8 miljoen om samen met zijn 'Topgear'-kompanen James May en Richard Hammond een autoshow te gaan presenteren voor internetgigant Amazon. Het voorbije weekend werd een McLaren ter waarde van 350.000 euro geleverd aan zijn flat in Londen.

Toch was dat blijkbaar onvoldoende aanleiding om een fles champagne te kraken, want even later kwam Clarksons vriendin Philippa Sage aangesloft met een zak vol Cola Zero.

De McLaren 675LT die bij Clarkson werd gedropt, gaat in 2.9 seconden van stilstand naar 100 per uur, in 7.9 seconden van stilstand naar 200 per uur. Zijn topsnelheid bedraagt 330 per uur.

"Van dubbeldekker naar ruimteschip"
Het is niet duidelijk of Clarkson de wagen test voor zijn autocolumn of hij hem heeft gekocht nadat hij met Amazon een contract van 8 miljoen euro tekende voor een nieuwe autoshow. Samen met May en Hammond gaat Clarkson drie reeksen van twaalf afleveringen maken, waarvan de eerste in de herfst van volgend jaar moet verschijnen. Dat is een halfjaar nadat Chris Evans op de BBC komt met een heruitgave van 'Top Gear'.

"Het is alsof ik uit een dubbeldekker klauter en in een ruimteschip stap", zo zei Clarkson over zijn deal met Amazon. Amazon-medeoprichter Jeff Bezos zei eerder al dat de autoshow die de drie gaan maken "zeer, zeer, zeer duur" zal zijn. The Financial Times schat de kosten voor Amazon op 220 miljoen euro.

2 De McLaren 675LT.
Kos De McLaren 675LT.

Lees meer