anp

Johan Derksen op staande voet ontslagen

Johan Derksen is op staande voet ontslagen bij WPG Uitgevers. Dat bevestigt WPG-baas Koen Clement. De werkrelatie van Derksen met de uitgeverij van 'zijn' voormalige titel Voetbal International was al lange tijd vertroebeld.

Eerder stapte 'de snor' al op als hoofdredacteur van het WPG-tijdschrift en begin dit jaar werd bekend dat de samenwerking tussen het voetbalmagazine en het tv-programma van RTL (dat inmiddels Voetbal Inside heet) stopt. Derksen had nog wel een lopend contract voor zijn boeken bij de uitgeverij.

Directe aanleiding van het ontslag is het idee van Derksen om een nieuw voetbaltijdschrift te beginnen. In de VARA Gids sprak hij recent over een samenwerking tussen Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kraay jr., Jan Boskamp en Derksen zelf. Het blad moet Voetbal Inside gaan heten. "En we nemen allemaal ons netwerk mee."

Spreekwoordelijke druppel
Met deze plannen zou hij zijn nog lopende arbeidsovereenkomst met WPG schenden. Het zou ook de spreekwoordelijke druppel zijn die bij WPG de emmer deed overlopen. Derksen haalt geregeld hard uit naar het blad Voetbal International en zijn voormalig collega's.

Clement wil op dat laatste niet reageren. "Het klopt. Wij hebben vorige week per direct afscheid van elkaar genomen. Het is verder niet mijn gewoonte om over conflicten met werknemers te praten in de media."

Lees meer