Dieter Bacquaert

Joke van de Velde breekt met vriend

Rond nieuwjaar vertelde ex-Miss België Joke van de Velde dat er al anderhalf jaar een man in haar leven was. "Maar ik vind het nog te vroeg om hem voor te stellen", zei ze heel voorzichtig. "Je hoort zo vaak over mensen die uit elkaar gaan." Profetische woorden, want ook Joke en haar vriend zijn sinds kort uit elkaar.

"We gingen er nochtans van uit dat dit voor het leven was", zegt Joke in Story. Het koppel had ook al een heel parcours afgelegd. "Ik had bindingsangst, hij heeft twee jaar voor mij gevochten." Deze liefdesbreuk betekent niet dat Joke haar kinderwens weer moet opbergen. In het verleden liet ze altijd verstaan dat ze die stap alleen zou zetten als Cupido haar in de steek liet. "Een kind zou mijn geluk compleet maken, maar ik wil het niet laten afhangen van een man", zei ze hierover. Waar Joke voorlopig wel een streep onder trekt, zijn haar plannen om een eigen kledingzaak te openen. "Mijn zakenpartner en ik kwamen niet tot een overeenkomst", aldus Joke.

Lopen tegen kanker
Joke probeert alles nu in alle rust te verwerken. De afgelopen weken focuste ze zich vooral op de marathon van Londen. Sinds ze in haar familie geconfronteerd werd met kanker, vindt ze haar gezondheid belangrijker dan ooit. Daarom ook schenkt ze de outfit waarmee ze marathon liep weg voor een stichting die onderzoek doet naar darmkanker. "Wie een gift stort via stopdarmkanker.be en een screenshot van de betaling stuurt naar info@whatmatters.be maakt kans op mijn outfit waarin ik in Londen heb gelopen."

Lees meer