Harvey Weinstein
REUTERS Harvey Weinstein

Jury in zaak-Weinstein verdeeld over zwaarste aanklachten

De jury in het proces van Harvey Weinstein lijkt het niet eens te worden over de twee zwaarste aanklachten tegen hem. De juryleden hebben tijdens de vierde dag van hun overleg gevraagd of ze hier verdeeld over mogen blijven, maar dat verzoek heeft de rechter afgewezen.

Over de drie andere aanklachten waar Weinstein voor terechtstaat, is de jury het wel eens. Het gaat daarbij onder meer om verkrachting. Als hij daarvoor wordt veroordeeld kan de gevallen filmproducten een celstraf krijgen van maximaal 25 jaar. Veroordeling voor de twee zwaarste aanklachten zou levenslang kunnen betekenen.

De jury ging vrijdag voor de vierde keer in overleg om te oordelen of Weinstein schuldig is of niet. Rechter James Burke vroeg de juryleden om hun beraad voort te zetten. De aanklagers hadden gezegd dat ze geen “gedeeltelijk verdict” zullen aanvaarden, aldus het magazine Hollywood Reporter. De zeven mannen en vijf vrouwen doen maandag een nieuwe poging om het eens te worden.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Kelchtermans

    Dus eens iemand met zijn gezondheid begint te sukkelen, zijn alle zonden vergeven? Of hij die rollator nu wel of niet echt nodig heeft, dat verandert absoluut niks aan het feit dat hij zijn macht misbruikt heeft om op grote schaal jonge vrouwen te chanteren en te manipuleren. Hoe kan je dat nu in godsnaam goed praten?

  • Johan De Mol

    Toevallig dat die rollator maar komt op het moment dat de rechtzaak begint. Een klassieke manier om medelijden op te wekken. Blijkbaar werkt dit nog steeds voor sommige mensen om daar in te trappen.

Lees meer