facebook

Jurylid SYTYCD danst naakt

Fans van Jan Kooijman kunnen hun hart ophalen. De Nederlandse ex-danser en acteur, die we kennen als 'So You Think You Can Dance'- jurylid, is uit de kleren gegaan voor het goede doel.

In een reclamefilmpje voor het Prinses Beatrix Spierfonds danst Kooijman naakt om zo aandacht te vragen voor spierziekten. De campagne werd donderdagavond gelanceerd tijdens een dansgala in Scheveningen waarbij ook prinses Beatrix aanwezig was.

Vanzelfsprekend
Jan Kooijman kwam in 2013 voor het eerst in contact met het Spierfonds en is sindsdien ambassadeur. "Elke beweging die ik maak komt vanuit mijn spieren. Dit is van mij zo vanzelfsprekend, daar denk ik niet bij na. Ik heb er nooit bij stil gestaan hoe makkelijk het voor mij is om te bewegen. Maar voor 200.000 mensen met een spierziekte kan bewegen de grootste opgave zijn. Als professioneel danser was ik iedere dag bezig om mijn grenzen op te zoeken. Dat is precies wat mensen met een spierziekte doen. Alleen niet bij een spagaat, maar bij alledaagse handelingen. En om hier aandacht voor te vragen geef ik me letterlijk en figuurlijk bloot", vertelt de Nederlander.

Ze vroegen me of ik nog één keer wilde dansen.Dus deed ik dat, naakt, voor het Prinses Beatrix Spierfonds.#spierfonds

Posted by Jan Kooijman on  Friday, September 4, 2015

Lees meer