Justin Bieber
AFP Justin Bieber

Justin Bieber woest na beschuldigingen van seksueel geweld: “Ik heb helemaal niemand verkracht”

Justin Bieber(26) heeft het helemaal gehad met de beweringen dat hij in maart 2014 een vrouw verkracht zou hebben, toen hij in Austin, Texas, was. Volgens de zanger is dit verhaal absoluut niet waar en om dat te bewijzen heeft Bieber meerdere screenshots op sociale media gepost die zijn onschuld moeten aantonen. 

Ene 'Danielle' liet afgelopen zaterdag via een anoniem Twitter account weten, dat ze door de Canadese zanger in het Four Seasons hotel 'seksueel onheus bejegend zou zijn'. Iets wat Justin in woede deed ontsteken. “Normaal gesproken reageer ik niet op dit soort dingen, omdat ik hier gedurende mijn hele carrière mee te maken heb gehad. Maar na een lang gesprek met mijn vrouw (Hailey Bieber, nvdr) en mijn team wil ik hier toch graag wat over zeggen.”

Bieber is zich ervan bewust dat dergelijke beschuldigingen een carrière volledig onderuit kunnen halen in een kwestie van uren. Hij wil dat ook meteen duidelijk maken dat de beschuldigingen tegenover hem niet kunnen kloppen. Via Twitter deelde hij enkele rekeningafschriften waaruit blijkt dat hij op die bewuste dag in Texas helemaal niet was waar zijn beschuldiger hem plaatst. 

Bewijs

“Geruchten komen en gaan, maar seksueel misbruik is niet iets dat ik me zomaar laat aanpraten. Ik wilde er eigenlijk meteen op reageren toen ik dit hoorde, maar uit respect voor alle slachtoffers die daadwerkelijk te maken hebben gehad met dergelijk misbruik, wilde ik er zeker van zijn de juiste boodschap over te brengen.”

“Voor alle duidelijkheid: Ik was die avond inderdaad in Austin, met mijn toenmalige vriendin Selena Gomez. Ik sliep niet in het Four Seasons hotel, maar in een Airbnb. En de avond daarna sliep ik in het Westin hotel. Elke melding van seksueel misbruik moet serieus genomen worden en daarom wilde ik hier ook zelf op reageren. In mijn geval is dit verhaal feitelijk onmogelijk en daarom zal ik via Twitter en de autoriteiten actie ondernemen tegen de mensen die mij in een kwaad daglicht willen stellen.”

Niet de enige

Bieber is niet de enige ster die op dit moment beschuldigd wordt van seksueel ongepast gedrag. Ook acteur Ansel Elgort kwam zopas in opspraak omdat hij “een minderjarige verkracht zou hebben in een hotel”. Ook hij reageerde al de aantijgingen. “Alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, klinkt het. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • mike milan

    Dan moede ook maar klacht indienen in maart 2014,en niet 6 jaar later.Ze had/dacht geld geroken te hebben mss.

  • Patrick Marinus

    Tegenwoordig kan alles en iedereen wordt geloofd. Voor vrouwen en meisjes die snel geld willen is dit een makkelijke weg. Dit fenomeen komt ook voor bij ons en zo zijn al veel mannen onterecht geruïneerd.

Lees meer