5 Justin Timberlake (rechts aan de piano) eerde Prince door zijn lied 'I Would Die 4 You' te zingen.
AFP Justin Timberlake (rechts aan de piano) eerde Prince door zijn lied 'I Would Die 4 You' te zingen.

Justin Timberlake brengt eerbetoon aan Prince tijdens Super Bowl

Justin Timberlake heeft tijdens zijn halftime-show bij de Super Bowl in Minneapolis deze nacht een hommage gebracht aan Prince. De in 2016 overleden zanger was onder meer op een grote projectie te zien tijdens het optreden van Justin, die daarbij een stukje van zijn hit I Would Die 4 You zong.

Justin liet tijdens zijn optreden zondag flink wat van zijn hits horen. Hij begon de show backstage, waar een club was nagebouwd, en kwam daarna het veld op met het nummer Rock Your Body, een liedje met een Super Bowl-geschiedenis. Dat nummer deed hij ook in 2004 toen Justin een kledingstuk van Janet Jackson verwijderde en haar tepel te zien was. Het moment, dat Nipplegate is gaan heten, zorgde ervoor dat de show tegenwoordig met enkele seconden vertraging wordt uitgezonden om zulke 'incidenten' nog gauw weg te kunnen knippen.

Voorafgaande aan de Super Bowl hielp Janet Jackson trouwens zelf alle geruchten de wereld uit dat ze opnieuw het podium met Justin Timberlake zou delen tijdens de Half Time show:

Controversieel eerbetoon

Het eerbetoon aan Prince, die in Minneapolis is geboren, was enigszins controversieel. Eerder werd bekend dat Prince tijdens de show te zien zou zijn als hologram, maar daar kwam veel kritiek op aangezien de zanger wars was van die technologie. De hologram werd daarop geschrapt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op sociale media kwamen gemengde reacties op het optreden van Timberlake en zijn eerbetoon aan Prince. De consensus was dat er in ieder geval wel íets gedaan moest worden om Prince te eren, aangezien de zanger uit Minneapolis afkomstig was en daar bij zijn dood ook nog woonde.

(lees verder onder de tweets)

Strakke choreografie, mindere zang

De 37-jarige zanger oogstte lof met zijn strakke choreografie, maar over de zang tijdens de halftime-show was niet iedereen te spreken. Dat leek ook te liggen aan de techniek, waardoor Justin niet op alle momenten even goed te horen was. De zanger liet ook het nummer Filthy horen, van zijn nieuwe album Man in the Woods.

Timberlake hoopt ongetwijfeld dat mensen nu massaal zijn nieuwe plaat gaan kopen. Dat een optreden tijdens de Super Bowl kan helpen met de verkoop, bewees Lady Gaga vorig jaar al: na haar optreden steeg de verkoop van haar album 'Joanne' met maar liefst 1000%.

5 Justin Timberlake aan de piano tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.
EPA Justin Timberlake aan de piano tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.
5 Justin Timberlake tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.
AFP Justin Timberlake tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.
5 Justin Timberlake tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.
AFP Justin Timberlake tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.
5 Justin Timberlake tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.
AFP Justin Timberlake tijdens zijn optreden in de Half-Time tijdens de Superbowl.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anne Jacobs

    Mooi hé!

  • Eric De landtsheer

    De technologie is volwassener geworden. De mens niet

Lees meer