VIER

Karen Damen leeft maand in armoede (en met een andere man)

Ze heeft het voor iedereen verborgen weten houden, maar Karen Damen sliep een maand lang in een ander bed, mét een andere man. Voor een programma weliswaar: ze onderging een experiment voor 'Nieuwe Buren'.

Samen met acteur en theaterproducent James Cooke moest Damen een maand lang in een volkse wijk in Hoboken leven. In relatieve armoede: de twee kregen een leefloon van 1.156 euro, het normale bedrag voor twee mensen die samenwonen met niemand ten laste. Na aftrek van de vaste kosten bleef er nog 776 euro over. Niet evident; na drie weken was het geld er al bijna door en moesten de twee de broeksriem aanhalen.

"Gelukkig voelen we ons op ons gemak bij elkaar.  Als ik onder de douche sta, zit Karen soms op het toilet, en omgekeerd", aldus Cooke in Dag Allemaal. Ze kennen elkaar al van de Studio 100-musical 'Alice in Wonderland'. "We hebben krak hetzelfde gevoel voor humor, en zaten toen meer dan eens te huilen van het lachen", aldus Karen.

De twee slapen zelfs in hetzelfde bed, al hoeft de man van Karen zich geen zorgen te maken. "Daarvoor heeft Karen toch iets te veel... en iets te weinig."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer