Keira Knightley
Photo News Keira Knightley

Keira Knightley had posttraumatische stressstoornis na inzinking

Bij Keira Knightley is op haar 22e een posttraumatische stressstoornis vastgesteld. De diagnose volgde op een mentale inzinking, die volgens de actrice werd veroorzaakt door constante kritiek.

De Britse begon al jong met acteren en had als kind kleinere rolletjes in films, onder meer in Star Wars-film The Phantom Menace. Ze brak in 2002 door met Bend it Like Beckham, en werd daarna al snel gecast in de Pirates Of The Caribbean-franchise en Love Actually. "Dat was ongelooflijk. Het was hit na hit na hit, maar ik hoorde alleen de kritiek", vertelt de inmiddels 33-jarige in een podcast van The Hollywood Reporter. "Daar kwam bij dat ik me er heel erg van bewust was dat ik geen idee had wat ik deed. Ik kende mijn vak niet. Ik wist dat het soms werkte wat ik deed, maar ik kon dat niet sturen."

Op haar 22e kwam ze psychisch in een zware periode terecht. "Ik had een inzinking. Ik heb een jaar vrij moeten nemen en werd uiteindelijk gediagnosticeerd met posttraumatisch stressstoornis." Voor haar therapeut was haar situatie uniek, herinnert Keira zich. "Ze vertelde me dat ze normaal gesproken altijd mensen binnenkrijgt die denken dat ze gevolgd worden en dat iedereen het over ze heeft. Ik was de eerste persoon bij wie dat ook daadwerkelijk zo was."

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Andy Verachtert

    Hoe belachelijk.

  • Lore Kluwer

    Ze kan zich dan maar best voorbereiden op de reacties op The Nutcracker and the Four Realms. Het stemmetje dat ze daarin gebruikt, vind ik helaas maar niets op basis van de trailers. Nochtans heeft ze tal van goeie films op haar palmares staan. Niet alleen Pirates maar ook bijvoorbeeld The Duchess: superfilm. Trouwens, als Padmé Amidala's dienstmaagd Sabé vond ik haar ook top, zelfs al was dat een kleine rol.

Lees meer