Kelly Rowland (rechts) had jarenlang het gevoel dat ze in de schaduw van Beyoncé Knowles (links) stond.
REUTERS Kelly Rowland (rechts) had jarenlang het gevoel dat ze in de schaduw van Beyoncé Knowles (links) stond.

Kelly Rowland jarenlang 'overschaduwd' door collega Beyoncé: “Kun je je voorstellen hoe het is om met haar in een groep te zitten?”

Kelly Rowland (39) had jarenlang het gevoel dat ze in de schaduw stond van haar voormalige Destiny's Child-collega Beyoncé (38). Dat verklapt de zangeres in een aflevering van ‘The Voice Australia’. 

In het programma fungeert Kelly Rowland als mentor van een zekere Chris Sebastian. Die doet misschien geen belletje rinkelen, maar in thuisland Australië is z'n oudere broer Guy wél bekend, want hij slaagde erin om ‘The Voice Australia’ al te winnen. Dat legt een serieuze druk op de schouders van Chris, zo gaf die toe aan Kelly. “Ik ken het gevoel", antwoordde zij. “Kun je je voorstellen hoe het is om in een groep te zitten met Beyoncé? Ik martelde mezelf”, bekende de zangeres, die tussen 1997 en 2005 samen met Beyoncé (en later ook Michelle Williams) in de meidengroep Destiny’s Child zat. “Ik had gedachten als: ik kan deze jurk niet dragen omdat ze zullen zeggen dat het op Beyoncé lijkt. Of: ik kan zo’n lied niet zingen omdat het te veel op Beyoncé lijkt. Ze gaan ons sowieso vergelijken.”

“Ik zou liegen als ik zei dat het me nooit gestoord heeft", voegde Kelly eraan toe. “Dat is onzin. Als ik heel eerlijk ben speelde dat een heel decennium lang mee op de achtergrond. Het zat constant in m’n achterhoofd.” In 2005 ging de groep uit elkaar en besloten Kelly, Beyoncé en Michelle als solo-artiesten verder te gaan. In 2013 en 2018 kwam de groep weer even bij elkaar toen Beyoncé optrad tijdens de Super Bowl en op Coachella.

In het verleden liet Kelly zich al eens uit over de vergelijkingen met Beyoncé, sinds haar kindertijd al een van haar beste vriendinnen. “Het gaat er niet om dat ik haar niveau moet bereiken”, zei ze toen. “Ik wil m'n eigen niveau behalen. De wereld zou maar saai zijn als we allemaal hetzelfde zouden doen. En ik wil helemaal niet op haar niveau staan. Ik wil mijn eigen niveau, net zoals Michelle dat wil. Ik vind het absurd dat mensen ons vergelijken." 

Lees ook: 

Beyoncé en Jay-Z aangeklaagd door Jamaicaanse regisseur

Kelly Rowland ontmoette vader na 30 jaar afwezigheid: “Ik keek hem aan en kon niets uitbrengen”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer