2
Instagram

Khloé Kardashian onder vuur na oproep om “racisten lief te hebben”

Khloé Kardashian (34) heeft zich de woede van heel wat fans op de hals gehaald. De realityster, die de afgelopen weken het overspel van haar intussen ex-vriend Tristan Thompson moest verwerken, deelde een foto van een sweater waarop een oproep om je naasten lief te hebben, staat afgedrukt. Een nobele boodschap, moet Khloé gedacht hebben. Alleen zag ze één pijnlijk detail over het hoofd en dat komt haar nu duur te staan. 

Dat Khloé Kardashian motiverende uitspraken of foto’s deelt, is op zich niets nieuws. Sinds de zus van Kim Kardashian met overspel te maken kreeg, deelt ze haar nieuwe inzichten met de regelmaat van een klok. Dat was ook deze week het geval, al sloeg Khloé de bal nu wel volledig mis. 

De realityster deelde immers een foto van een sweater waarop een oproep staat afgedrukt om je naasten lief te hebben. “Je naasten die dakloos zijn, je naasten die moslim zijn, je naasten die zwart zijn, je naasten die homoseksueel zijn, je naasten die wit zijn, je naasten die joods zijn, je naasten die christelijk zijn, je naasten die atheïst zijn, je naasten die racist zijn, je naasten die verslaafd zijn”, leest het opschrift. Het feit dat in de tekst ook staat om “racistische naasten lief te hebben” schiet bij veel volgers in het verkeerde keelgat. 

(lees verder onder de foto)

2
Instagram

Storm van kritiek

Op Twitter brak dan ook een storm van verontwaardiging uit. Khloé kreeg meteen heel wat verwijten naar het hoofd geslingerd. “Stel je voor dat je een zwarte dochter hebt om dan te zeggen dat je racistische naasten lief moet hebben”, reageert iemand op Twitter. Of ook: “Ik kan niet vatten dat Khloé een zwart kindje heeft en oproept om racisten lief te hebben.” Toch springen sommigen ook in de bres voor de Kardashian: zij vermoeden dat Khloé pas gezien had wat ze had gedeeld, toen het kwaad al was geschied. Khloé heeft de bewuste foto van de sweater intussen ook verwijderd. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer