Kim Kardashian herdenkt volkerenmoord Armenen

Kim Kardashian stond woensdagavond stil bij de Armeense volkerenmoord van 1915. De socialite, die Armeense roots heeft, ontmoette een 100-jarige overlever op het jaarlijkse gala van Steven Spielbergs USC SHOAH Foundation.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Ik ben vereerd op het USC SHOAH Foundation-event te zijn om getuigenissen van de Armeense genocide te steunen", zo schreef Kim bij een foto op haar Instagram-pagina, waarop ze poseert naast een oude vrouw. "Ik zit hier naast de meest inspirerende 100-jarige overlever van de Armeense genocide."

Naast Kardashian en Spielberg was ook acteur Liam Neeson op het gala. Zanger Bruce Springsteen trad op en de Amerikaanse president Barack Obama gaf er een speech, waarna hij de Ambassador For Humanity Award in ontvangst nam. George Clooney kreeg die ereprijs vorig jaar.

Spielberg richtte in 1994 de Survivors Of The Shoah Visual History Foundation op, wat later is hernoemd tot de USC SHOAH Foundation. Dat deed de regisseur na het maken van zijn Holocaust-film Schindler's List, met als doel videogetuigenissen op te nemen van ooggetuigen van de Holocaust, voordat zij allemaal overleden zouden zijn. Tegenwoordig steunt de stichting ook pogingen om getuigenissen op te nemen en te delen van overlevers en ooggetuigen van andere volkerenmoorden, zoals die van Armenen in het Ottomaanse Rijk.

Lees meer