2 Kim Kardashian hielp al verschillende gevangenen.
EPA Kim Kardashian hielp al verschillende gevangenen.

Kim Kardashian probeert executie van veroordeelde moordenaar te voorkomen: “Hij is onschuldig, en daar is bewijs voor”

Kim Kardashian is hard aan het werk om de executie van Rodney Reed te voorkomen. De realityster en activiste zegt dat er sinds de veroordeling van de man bewijs is gevonden waarmee zijn onschuld kan worden aangetoond.

Volgens TMZ heeft Kim haar contacten ingezet om juridische bijstand te verlenen aan Reed. Zijn executie staat gepland voor 20 november. Afgelopen maand stuurde Kim al een tweet naar de gouverneur van de staat Texas om aandacht te vragen voor de zaak. De broer van de gevangene stuurde Kim volgens TMZ een bericht waarin hij laat weten dat de familie dankbaarder is voor haar steun dan ze zich ooit zal kunnen voorstellen.

Reed is in 1998 veroordeeld voor de moord op de 19-jarige Stacey Stites twee jaar eerder. Hij heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Een gevangene heeft een getuigenis afgelegd dat de verloofde van Stites, die inmiddels voor een andere misdaad vastzit, in hun cel heeft bekend dat hij de jonge vrouw heeft vermoord.

2 Rodney Reed
AFP Rodney Reed

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maxime Beels

    Waar moeit die haar mee? Die denkt echt dat ze overal mee weg komt en dat iedereen belang hecht aan haar mening.

  • Sobek Wessels

    Je wil niet weten hoeveel Amerikanen en vooral Afro Amerikanen er onschuldig in de cel zitten , Veel ! Kijk de Film Devil's knot maar eens over The West Memphis Three een waar gebeurd verhaal ! deze Jonge tieners hebben meer dan 18j gezeten waarvan 1 zelfs op deadrow en dit terwijl ze onschuldig waren en met leugens , valse getuigen en bewijzen veroordeeld waren . Schande !

Lees meer