kos

Laatste woorden Tupac: "Fuck you"

"Fuck You." Dat zouden de laatste woorden zijn geweest van de achttien jaar geleden vermoorde rapper Tupac Shakur, vertelt de voormalige politieagent Chris Carroll in een interview met het blad Vegas Seven.

Carroll had dienst op de avond van 7 september 1996 toen Tupac werd neergeschoten in Las Vegas. Toen hij de rapper vroeg wie hem had neergeschoten kreeg hij het memorabele antwoord. "Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Ik vroeg het hem telkens maar weer, maar hij bleef me negeren. Opeens maakte zijn worsteling plaats voor rust en vroeg ik het hem nog een keer: wie heeft je neergeschoten? Ik dacht dat hij eindelijk mee zou werken, maar toen kwamen de laatste woorden naar buiten: 'Fuck you'."

Tupac verloor vervolgens voorgoed zijn bewustzijn en overleed zes dagen later op 25-jarige leeftijd. Het is voor het eerst dat de agent openlijk spreekt over zijn ervaringen. Hij verwacht niet dat zijn informatie van enige hulp kan zijn op de nog altijd onopgeloste moord. "Het is bijna achttien jaar geleden. Er zal wel nooit een rechtszaak komen." Carroll werkte 23 jaar bij de politie van Las Vegas totdat hij in 2010 met pensioen ging.

Lees meer