Lady Gaga and R. Kelly traden samen op tijdens de AMA’s in 2013
REUTERS Lady Gaga and R. Kelly traden samen op tijdens de AMA’s in 2013

Lady Gaga haalt duet met R. Kelly offline

Lady Gaga heeft zich verontschuldigd voor haar duet met R. Kelly uit 2013. Ook laat ze het nummer ‘Do What You Want (With My Body)’ verwijderen van iTunes en van alle streaming platforms. Dat laat de zangeres weten via social media.

De ‘A Star is Born’-ster wil op deze manier de vrouwen die zich hebben uitgesproken tegen de controversiële zanger in de documentaireserie ‘Surviving R. Kelly’ een hart onder de riem steken. "Ik sta voor 1.000 procent achter deze vrouwen, geloof ze, weet dat ze lijden en pijn hebben, en ben ervan overtuigd dat hun stem gehoord en serieus genomen moet worden", aldus Gaga.

De zangeres, zelf slachtoffer van seksueel misbruik, legt uit dat ze het nummer en de bijbehorende video maakte in een ‘donkere tijd in haar leven’. "Mijn bedoeling was om iets heel uitdagend en provocerend te maken omdat ik boos was en nog steeds niet het trauma had verwerkt dat zich in mijn eigen leven had voorgedaan.”

Excuses

Ze vervolgt: "Ik deel dit niet om excuses voor mezelf te maken, maar om het uit te leggen. Totdat het met jou gebeurt, weet je niet hoe het voelt. Maar ik weet wel hoe ik me nu voel." De zangeres sluit haar boodschap af met een verontschuldiging voor haar ‘slechte oordeel’. "Het spijt me, zowel voor mijn slechte oordeel toen ik jong was, als voor het feit dat ik me niet eerder uitsprak."

R. Kelly wordt naar aanleiding van de docu, waarin jonge vrouwen vertellen over hoe de zanger hen manipuleerde, controleerde en misbruikte terwijl ze meestal nog minderjarig waren, strafrechtelijk vervolgd door justitie. Ook sterren als John Legend, Jada Pinkett Smith, Meek Mill en Omarion spraken zich eerder uit tegen hem.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jurgen Van Den Bergh

    Goed nummer, gelukkig heb ik het gekocht en kan ik er blijven naar luisteren. Zie, dat is een groot nadeel aan je muziek streamen. Ik zal goede muziek altijd 'kopen'.

Lees meer