Lisa Kudrow over haar ‘Friends’-collega’s: “Ik voelde mezelf echt een berg van een vrouw naast hen”

Lisa Kudrow (55) heeft in een podcast toegegeven dat ze het niet altijd gemakkelijk had tijdens de opnames van ‘Friends’, omdat ze zichzelf bleef vergelijken met haar collega’s Jennifer Aniston (50) en Courteney Cox (54). 

“Je ziet jezelf constant op tv", vertelt Lisa Kudrow op de podcast ‘WTF with Marc Maron’. “En dan denk je: ‘Oh help, ik ben gewoon een berg van een vrouw!’ Ik ben echt een pak groter dan Courteney en Jennifer. Mijn botten voelen groter. Ik voelde me echt als een berg van een vrouw naast hen.”

De actrice legt uit dat ze dan ook regelmatig probeerde om gewicht te verliezen tijdens de show, maar de complimenten die ze daarover kreeg, stoorden haar mateloos. “Helaas: wanneer je een vrouw bent en je hebt ondergewicht, dan zie je er goed uit. Dat was het enige dat men tegen me zei. Maar toen ik te mager was, was ik ook constant ziek." Kudrow vertelt vervolgens hoe ze constant verkoudheden en sinusinfecties had. 

Tegenwoordig gaat het beter met haar zelfbeeld, klinkt het, al blijft het een worsteling. “Het is nog steeds een gevecht. Maar het eindigt wel met: ‘Wat maakt het uit? Je bent ouder. Dat is iets goed. Waarom zou je je daar slecht over voelen?’”

Lisa Kudrow tussen haar ‘Friends’-collega’s Jennifer Aniston en Courteney Cox. De vergelijking met hen maakte haar erg onzeker.
ammb Lisa Kudrow tussen haar ‘Friends’-collega’s Jennifer Aniston en Courteney Cox. De vergelijking met hen maakte haar erg onzeker.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric De landtsheer

    Op Aniston was ik nogal rap uitgekeken, Kudrow vertolkte een een karakter met een flair die ik wel kon smaken. Overacting wel maar dat was eigen aan de serie. Heb haar toevallig wel eens in filmen zien opduiken en ook dat vertolkte ze leuk. Niet alleen grote maar ook grootse dame.

  • Tom De Bondt

    Gewoon 3 héél mooie vrouwen!

Lees meer