3 Marilyn Monroe zou in de zomer van 1960 zwanger geweest zijn van de Frans-Italiaanse acteur Yves Montand.
Hollandse Hoogte Marilyn Monroe zou in de zomer van 1960 zwanger geweest zijn van de Frans-Italiaanse acteur Yves Montand.

Marilyn Monroe is op nooit eerder getoonde foto's "zwanger van Yves Montand"

Nooit eerder getoonde foto's van Hollywoodlegende Marilyn Monroe zouden de 'geheime zwangerschap' van de actrice onthullen. In de zomer van 1960 zou Monroe zwanger geweest zijn van haar al even geheime minaar Yves Montand, een jaar eerder haar tegenspeler in de film 'Let's Make Love'.

De foto's, waarop Monroe zwanger lijkt te zijn, werden op 8 juli 1960 genomen aan de Fox Studios in New York, waar Monroe opnames deed voor 'The Misfits' met Clark Gable en Montgomery Clift.

De foto's werden in november vorig jaar in Los Angeles geveild en kwamen uit de erfenis van Frieda Hull.

'Let's Make Love'
Deze fotografe, die voor Pan Am werkte en bevriend raakte met Monroe nadat ze lid was geworden van een groep Monroe-fans, noemde ze "de zwangerschapsfoto's". Daarmee verwees ze naar een geheim dat Monroe zou hebben meegenomen in haar graf. Monroe was 34 toen de foto's werden genomen, twee jaar later overleed ze aan een overdosis.

De veiling van de foto's, die de luttele som van 2.104 euro opbrachten, ging ongemerkt voorbij. Tot MailOnline ze publiceerde.

Aangenomen wordt dat niet haar toenmalige echtgenoot Arthur Miller de vader was van het ongeboren kind, maar de Frans-Italiaanse acteur Yves Montand. Monroe en Montand zouden een affaire hebben gehad nadat ze elkaar hadden ontmoet op de set van 'Let's Make Love'.

3 Marilyn Monroe en Yves Montand in 1960.
Getty Marilyn Monroe en Yves Montand in 1960.

Montands echtgenote Simone Signoret zei ooit: "Als Marilyn verliefd is op mijn man, bewijst ze daarmee dat ze goede smaak heeft. Ik ben namelijk ook verliefd op hem".

Tony Michaels, die de foto's in november kocht, was een buur en goede vriend van Frieda Hull, die in 2014 op haar 83ste overleed. "Frieda was heel trots op deze foto's en ze was ook fier dat ze die tot haar dood geheim had kunnen houden".

Miskramen
"Ze vertelde me het verhaal achter de foto's: dat Marilyn zwanger was van Yves Montand. Dat was geen veronderstelling, ze wist het zeker. Ze was heel close met Marilyn. Frieda wist zeker dat Marilyn in de zomer van 1960 zwanger was en deze foto's bewijzen dat".

Frieda zou aan Tony ook verteld hebben dat Marilyn volgens haar een miskraam kreeg tijdens de opnames van 'The Misfits'. Monroe zou toen tien dagen in het ziekenhuis hebben verbleven. In 1961 scheidde Monroe van Arthur Miller.

Het was algemeen bekend dat Monroe drie miskramen kreeg en endometriose had, een chronische ziekte waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt.

Ze vertelde me het verhaal achter de foto's: dat Marilyn zwanger was van Yves Montand. Dat was geen veronderstelling, ze wist het zeker. Ze was heel close met Marilyn. Frieda wist zeker dat Marilyn in de zomer van 1960 zwanger was en deze foto's bewijzen dat

Tony Michaels, vriend van de fotografe die de foto's nam
3 Monroe en Arthur Miller zouden in 1961 scheiden.
Getty Monroe en Arthur Miller zouden in 1961 scheiden.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • S Dejonckheere

    Yves Montand is een van de beste acteurs ooit !! La folie des grandeurs.....