3 Mary-Kate Olsen en Olivier Sarkozy.
Photo News Mary-Kate Olsen en Olivier Sarkozy.

Mary-Kate Olsen doodsbang na aanvraag ‘spoedscheiding': “Sarkozy dreigt al haar geheimen op straat te gooien”

Mary-Kate Olsen (33) heeft officieel de scheiding van haar Franse echtgenoot Olivier Sarkozy (50) aangevraagd. Nadat de rechtbank in New York vanwege het coronavirus acht weken gesloten was voor niet dringende zaken, liet Mary-Kate er geen gras over groeien toen de deuren weer open gingen. Dit meldt The New York Daily. Hoewel Mary-Kate zo een stap dichter bij haar ‘vrijheid’ komt, zou ze echter nog niet opgelucht kunnen ademhalen. Vrienden van Mary-Kate waarschuwen dan ook voor het ‘vuile spel’ dat Sarkozy dreigt te spelen. 

Mary-Kate Olsen lokte heel wat reactie uit toen ze bijna vijf jaar geleden in huwelijksbootje stapte met de 17 jaar oudere Olivier Sarkozy, de halfbroer van de voormalige Franse president. Ze deed nog meer de wenkbrauwen fronsen door hun gasten tijdens het trouwfeest kommen vol sigaretten te serveren. En ook nu beroert Mary-Kate de gemoederen: ze vroeg een spoedscheiding aan, omdat Sarkozy haar het huis uit wilde hebben en zij tijdens de pandemie niet snel over een nieuw huis kon beschikken. Uiteindelijk trok de voormalige ‘Full House’-ster in bij haar tweelingzus Ashley. “Mary-Kate en Olivier hebben lange tijd ruzie gemaakt, tot ze het punt bereikten waarop ze elkaar niet meer konden zien of horen”, zeggen vrienden tegen In Touch. “De scheiding verloopt helaas smerig - en dat zal ook alleen maar erger worden.” 

Een escalatie is precies waar Mary-Kate zo bang voor is. Sinds ze samen met haar zus Ashley hun leven in Hollywood verruilden voor een bestaan als modeontwerpsters, blijven de zusjes bewust mijlenver weg van de media. Het was dan ook uiterst vernederend voor Mary-Kate dat haar scheiding openbaar werd gemaakt, zo zeggen haar vrienden. In de gerechtelijke documenten die aan het licht kwamen, beschuldigt Mary-Kate Sarkozy ervan de huurovereenkomst voor hun appartement in Manhattan zonder haar medeweten te hebben beëindigd en geeft ze toe dat ze vreest dat Olivier haar spullen en bezittingen zonder pardon op straat zet.

(lees verder onder de foto)

3  Mary-Kate Olsen en Olivier Sarkozy.
Photo News Mary-Kate Olsen en Olivier Sarkozy.

Doodsbang

Al is dat lang niet haar enige zorg, integendeel. “Mary-Kate is doodsbang dat Olivier de ‘geheimen’ van haar en haar zus zal openbaren in de rechtbank, of zelfs in de media als hun vechtscheiding blijft duren. Olivier zou zelfs achter een deel van hun fortuin kunnen gaan, en zo hun mode-imperium - dat op zo’n 450 miljoen euro wordt geschat - doen imploderen.”  

Volgens hun intieme kring zou Olivier er niet voor terugdeinzen het spel ‘vuil’ te spelen. “Hij weet letterlijk alles over de zusjes”, houden vrienden het hart vast. “Hij heeft ook al Mary-Kate’s berichten, e-mails en compromitterende foto’s in zijn bezit. Die zou hij tegen haar kunnen gebruiken als hij niet krijgt wat hij wilt.” 

Vraag is nu natuurlijk: welke belastende informatie heeft Olivier? “Hij weet onder meer dat Ashley in 2013 een neuscorrectie liet uitvoeren. Iets waar toen veel over geschreven werd, maar zij altijd ontkende”, klinkt het. “Ook in 2016 ging ze onder het mes, maar die ingreep liep fout waardoor haar gezicht lang gezwollen was en haar huid donker kleurde. Haar uiterlijk was zo belangrijk. Olivier weet uiteraard ook dat Mary-Kate verhullende kleding droeg om die mislukte operatie te verbergen. Net zoals hij de eetstoornis waar Mary-Kate mee worstelde, en waar ze zes weken behandeling voor moest ondergaan, van dichtbij meemaakte. Hij kent dus alle details.” 

(lees verder onder de foto)

3 Ashley (links) en haar zus Mary-Kate (rechts)
anp Ashley (links) en haar zus Mary-Kate (rechts)

Dure prijs om te betalen

Mary-Kate heeft Olivier tijdens hun huwelijk bovendien in vertrouwen genomen over haar ‘ongewone’ kindertijd en de drama’s die zich afspeelden binnen het gezin. “Er zijn grote problemen met de vader van de tweeling”, luidt het. “Dave Olsen (66) was jarenlang de manager van de meisjes en omschreef zijn dochters zelfs ooit als kleine aapjes. ‘Omdat je ze gewoon moest aankleden en ze leuke dingen deden.’ Hij regelde samen met zijn vrouw Jarnette (66) de carrières van hun dochters, maar in 1996 gingen ze uit elkaar. Nog geen maand later was Dave alweer getrouwd met zijn secretaresse McKenzie.”

Dat heeft er zwaar op ingehakt bij Mary-Kate en Ashley, die het werkelijk haatten om op te groeien in de schijnwerpers. Ze wilden gewoon normale kinderen zijn in plaats van ‘poppen’ die voor de camera’s werden gezet. De zusjes zeiden eerder zelf dat het leek alsof ze enkel “deden wat hen werd opgedragen.” Ze lieten tevens optekenen dat ze hun “opvoeding aan niemand zouden toewensen.” Ashley zei: “Sommige mensen zullen het nooit of te nimmer begrijpen. Niemand weet hoe het voor ons is geweest en we verwachten niet dat iemand het snapt.” 

Maar naarmate de scheiding van Mary-Kate zich zal ontvouwen, kunnen veel van die ‘geheimen’ alsnog het daglicht zien: “Jarenlang hebben Mary-Kate en Ashley zo hun best gedaan om hun leven privé te houden, en dat zou nu in een oogwenk kunnen veranderen”, klinkt het. “Olivier is werkelijk de man die te veel weet.”

LEES OOK: 

Huwelijk Mary-Kate Olsen na bijna vijf jaar gestrand

Daarom zou Mary-Kate Olsen gaan scheiden: “Haar ex stoorde zich aan haar carrière”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer