Matthew McConaughey was bijna Jack in 'Titanic'.
Getty/Titanic Matthew McConaughey was bijna Jack in 'Titanic'.

Matthew McConaughey was bijna Jack in ‘Titanic’

Matthew McConaughey (49) deed in de jaren 90 auditie voor de mannelijke hoofdrol in ‘Titanic’ en had er vertrouwen in dat hij de rol zou krijgen. 

“Ik wilde die rol heel graag”, aldus Matthew. “Ik auditeerde met Kate Winslet, het was een goede auditie en ik ging weg met het gevoel dat ik de klus had. Maar ik kreeg ‘m niet.” Uiteindelijk ging Leonardo DiCaprio er vandoor met de rol van Jack in de film uit 1997.

Er is nog een rol die de 49-jarige graag had gespeeld, eentje die hem zelfs ooit werd aangeboden. “Ik heb ‘L.A. Confidential’ destijds afgewezen, volgens mij de rol die Guy Pearce speelde”, aldus Matthew over het personage Ed Exley uit de film, ook uit 1997. “En dat is een film die ik uiteindelijk heel, heel goed vond. Dus dat is er zo eentje die is blijven hangen, waarvan ik denk: Oh man, dat was zo’n mooi project geweest om onderdeel van uit te hebben gemaakt.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Shakira moessa

    Hij had die rol moeten krijgen, Leonardo past niet qua leeftijd en uiterlijk met Kate in die film.. vond hem véél te jong voor haar..

Lees meer