Michael Jackson behoudt zijn plaats in de Hall Of Fame.
AFP Michael Jackson behoudt zijn plaats in de Hall Of Fame.

Michael Jackson blijft in Hall of Fame

Michael Jackson wordt niet geschrapt uit de prestigieuze Rock & Roll Hall of Fame ondanks de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de in 2009 overleden popster. Bronnen rond het museum voor popgeschiedenis in Cleveland zeggen tegen TMZ dat het wat hen betreft om zijn muziek gaat en niet om zijn gedrag.

Michael is twee keer aanwezig in de Hall of Fame. In 1997 kreeg hij een plekje als onderdeel van de Jackson 5 en vier jaar later was het als solo-artiest raak. Jaarlijks worden vijf artiesten toegevoegd op basis van een stemming onder meer dan duizend mensen uit de muziekindustrie, muzikanten, journalisten en historici. Dit jaar is Michaels zus Janet genomineerd. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moeten artiesten minstens 25 jaar geleden hun eerste single hebben uitgebracht.

Woensdag werd al duidelijk dat de de wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds blijven staan, ondanks de ophef die is ontstaan na het uitzenden van ‘Leaving Neverland’. In de documentaire wordt de zanger beschuldigd van kindermisbruik.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy Vervaet

    Vind dit niet meer dan logisch.Michael heeft altijd eenzaam aan de top gestaan en verkocht destijds negenhonderd miljoen albums.Ik spreek dan nog niet van in zijn periode van The Jacksons five.Zelfs nu nog wordt zijn muziek nog gedownload en gestreamt.Denk dat hij al ver boven het miljard zit.Zal door niemand nog geëvenaard worden...

  • Ramses Temmerman

    Elvis Presley en Led Zeppelin sliepen met meisjes van 14 jaar, David Bowie had blijkbaar ook de lakens gedeeld met jongeren. Moet hun artistieke werk dan ook verbannen worden?? Hou de artiest en zijn privé gescheiden.

Lees meer