Michel Van den Brande op een archiefbeeld bij een Ferrari, zijn veroordeling liep hij op door met een BMW te snel te rijden.
James Arthur Michel Van den Brande op een archiefbeeld bij een Ferrari, zijn veroordeling liep hij op door met een BMW te snel te rijden.

Michel Van den Brande opnieuw veroordeeld tot rijverbod van 3 maanden: "Waarmee zijn ze bezig?"

Stellingenmagnaat en reality TV-ster Michel Van den Brande is door de Gentse rechter opnieuw veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden voor een snelheidsovertreding.

Op de expresweg richting Knokke reed Van den Brande met zijn BMW X6 van zijn bedrijf Kontrimo langs wegenwerken. Hij mocht er maar 90 kilometer per uur rijden, maar werd geflitst aan een snelheid van 144 kilometer per uur. “Ik heb daar geen werken gezien”, reageerde Van den Brande in de rechtbank.

De politierechter legde een rijverbod van drie maanden en een boete van 300 euro op, een strenge straf omdat Van den Brande eerder al veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten. Hij moest ook zijn rijexamens opnieuw afleggen. Maar tegen die beslissing ging hij in beroep. “Hij woont quasi in zijn wagen, een rijverbod is onoverkomelijk”, aldus zijn advocaat.

In beroep bevestigde de rechter nu het vonnis, dus het rijverbod van drie maanden blijft. Van den Brande reageert geïrriteerd. “Waarmee zijn ze eigenlijk bezig? Ze sleuren er oude vonnissen bij van 2001, 2002, 2003… Gaan ze straks ook het kattenkwaad dat ik als kind uitstak in rekening nemen?”

208 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Redouan Kabbal

    Ik zit ook vaak op de baan,dag/nacht en de meeste wegen zijn effectief afgesloten.En Qua werken?Als er toch werkmannen op de baan zijn,dan zijn ze aan het babelen.Maar toch moeten we aan de snelheid aanpassen,ipv dat ze sneller werken zoals in de buurlanden.Nee ze dan is het te warm,dan te koud,dan weer te nat,enz,...

  • Mathieu Peeters

    Iedereen gelijk voor de wet en wie niet horen wil moet het maar voelen. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten of ook kan je zeggen eigen schuld dikke bult. Hij zal het eens moeten leren en anders zich verplaatsen te voet, is ook misschien beter voor hem.

Lees meer