2 James Franco
EPA James Franco

Middelbare school James Franco haalt zijn kunstwerken weg na beschuldigingen

De middelbare school waar James Franco ooit een opleiding volgde, heeft een muurschildering van de acteur naar beneden gehaald, en heeft ook plannen om andere kunstwerken die door hem werden gedoneerd te verwijderen. Dat doen ze nadat Franco werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. 

Palo Alto High School in San Francisco heeft het gehad met de kunst van James Franco. "We vinden dit het beste voor onze leerlingen," zegt verantwoordelijke Karen Hendricks. "En voor onze opvoedkundige missie." 

Franco studeerde er af in 1996, en zijn kunstwerken zijn er sindsdien altijd tentoongesteld. Het statement van de school vermeldde het schandaal rond Franco niet expliciet, maar de studentenkrant deed dat wel. 

Directeur Kim Diorio zei het volgende: "Het blijven voorlopig gewoon beschuldigingen. James Franco is nog niet beschuldigd van een misdaad, maar ik heb toch beslist om de muurschildering naar beneden te halen."

Franco werd afgelopen maand door vijf vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

2 Een kunstwerk van James Franco in zijn middelbare school.
AP Een kunstwerk van James Franco in zijn middelbare school.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Boeie

    Niks is bewezen. Alleen beschuldigd, en iedereen kan beschuldigen eh, trek jullie ogen open

  • Lucia Bartels

    Is dat die kerel ook niet die minderjarige fans lastig viel, enkele jaren geleden? Maar die waren niet beroemd genoeg om gehoord te worden...

Lees meer