Cuba Gooding Jr.
EPA Cuba Gooding Jr.

Nog meer vrouwen klagen acteur Cuba Gooding Jr. aan; totaal nu op 22

Slecht nieuws voor Cuba Gooding Jr. Er zijn opnieuw zeven vrouwen toegevoegd aan de lijst met vrouwen die de acteur betichten van seksueel wangedrag. Daarmee komt het totale aantal beschuldigingen nu op 22 te staan, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. 

Vooralsnog wordt de Oscarwinnaar voor drie incidenten officieel aangeklaagd, maar de openbare aanklagers hopen met de overige gevallen aan te kunnen tonen dat er sprake is van een bepaald gedragspatroon.

Een van de nieuwe vrouwen zegt in januari 2009 tijdens het Sundance Film Festival lastig te zijn gevallen door Gooding Jr. Hij zou haar geprobeerd hebben te kussen, bij haar dijen hebben vastgegrepen en haar billen hebben vastgepakt. De vrouw zegt de acteur hierop weggeduwd te hebben en in zijn wang hebben gebeten.

Cuba's advocaat Mark Heller ontkent alle aantijgingen namens zijn cliënt. “Er staan nu ineens allerlei mensen op die valse beschuldigingen maken, wat helaas wel vaker gebeurd als een Officier van Justitie een beroemdheid aanklaagt.’’

Gooding Jr. dient zich op 22 januari 2020 opnieuw bij de rechtbank te melden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Schepens

    Uiteraard! Vrouwen zijn uiteraard sowieso onbesproken. Er zijn nog zekerheden. Goed dat de oogkleppen wel beginnen afvallen bij veel mannen.

Lees meer