Dieter Bacquaert

Pat Krimson: "Muziek maken én papa zijn, het is niet gemakkelijk"

Je zou het 2 Fabiola-frontman Pat Krimson (52) niet nageven, maar achter zijn stoere uiterlijk gaat een emotionele man schuil. Die erg begaan is met de zorg voor z'n 4-jarige dochtertje, ook als hij er niet meer zou zijn. In zijn parktuin in Zonhoven komt Pat tot rust, samen met z'n partner Loredana (31).

Toen Pat Krimson tien jaar geleden terugkeerde uit Ibiza, vestigde hij zich opnieuw in zijn geboortestreek, in Zonhoven. Ondertussen woont hij samen met 2 Fabiola-zangeres Loredana in een villa met een riante parktuin van vijfenveertig are. "De laatste twee maanden zijn enorm druk geweest, we hebben dit jaar nog niet veel kunnen genieten van onze tuin", vertelt Pat. "Als we met pensioen zijn, zullen we er meer aan hebben, maar momenteel zijn we allebei druk bezig met onze soloprojecten en 2 Fabiola. Eerlijk gezegd is het soms vrij zwaar. Ik ben een beetje oververmoeid door de combinatie nachtleven-papa", vertelt Pat. "Zo erg dat ik een burn-out zou krijgen, is het bijlange niet, hoor. Ik ben graag bezig met muziek, maar in combinatie met het vaderschap is het zwaar. Ik ben ook al in de vijftig hé. Ik heb soms zes optredens in een weekend, maar ik heb geen tijd om te recupereren omdat we voor Troy moeten zorgen."

Internationale carrière
Pat bracht net een nieuwe single uit in verschillende Europese landen en hij durft nog dromen van een internationale carrière. "Als ik de kans krijg, zou ik zeker niet twijfelen. De aanvragen beginnen binnen te lopen, maar de voorwaarde is dat ik meer moet verdienen dan in België", lacht Pat. "Ik zal wel nooit op buitenlandse tournee gaan zonder Loredana. Als ik als deejay zou scoren in Europa, zal zij mee de vocals verzorgen. Ik zie het niet zitten om alleen rond te reizen. Ik heb nog ambitie op muzikaal vlak, maar mijn grootste ambitie is om samen met Loredana gelukkig te zijn. Als wij twee uur van elkaar gescheiden zijn, missen we elkaar al."

Het koppel moet ook rekening houden met Troy, de vierjarige dochter van Pat. "Wie er voor haar zal zorgen als we in het buitenland touren? Dat zijn zorgen voor later. Als mijn nummer echt aanslaat in het buitenland, zal ik me aanpassen. Desnoods nemen we een nanny mee. Ik ben wel een bezorgde papa. Mijn grootste angst is dat Troy alleen achterblijft. Wat zal er dan met haar gebeuren? Ik ben daar echt mee bezig. Op dat vlak hebben we het één en ander op papier gezet. Gelukkig schiet Loredana heel goed op met Troy."

Lees het hele interview vandaag in Story.

Lees meer