Patti Smith vorige maand tijdens een optreden in Chicago.
GETTY Patti Smith vorige maand tijdens een optreden in Chicago.

Patti Smith viert 40-jarig jubileum van debuut 'Horses'

Punkicoon Patti Smith gaat het veertigjarige jubileum van haar debuutalbum 'Horses' uitgebreid vieren. Dat meldt muziekblad Rolling Stone.

Op 10 november zal de muzikante een speciaal optreden geven in haar thuisstad New York, maar wil daarna ook op wereldtournee. "We gaan ook dingen doen in Parijs en Londen; overal, omdat het een echte mijlpaal is. Ik ben er trots op om zo'n mijlpaal te hebben", vertelt Smith.

Tijdens de show zal Smith en haar band het album 'Horses' integraal spelen - naar eigen zeggen misschien wel beter dan veertig jaar geleden. "Ik denk dat we deze nummers soms sterker uitvoeren dan toen ik jong was", zegt de 67-jarige zangeres. "Dus ik ben blij het te vieren en zal het album met plezier spelen. Dit is geen cynisch jubileum, ik doe dit niet met de bedoeling te cashen."

Op de overleden toetsenist Richard Sohl na staat de originele line-up van 'Horses' op het podium tijdens het jubileum. Voor het zover is, verschijnt deze week eerst nog het vervolg op haar boek uit 2010, 'Just Kids', dat haar relatie met fotograaf Robert Mapplethorpe beschreef. Dat boek werd een bestseller en won meerdere prijzen.

Ik ben er trots op om zo'n mijlpaal te hebben

Patti Smith over haar debuutalbum 'Horses'

Lees meer