13
Fotomontage HLN

Persoonlijke assistenten onthullen hun geheimen: deze sterren zijn een nachtmerrie om voor te werken

Nog op zoek naar de job van je leven? De Australische miljonair en online beroemdheid Matthew Lepre (26) zoekt nog steeds een persoonlijke assistent. Je krijgt een minimaal startsalaris van 32.500 euro per jaar, reist met hem de wereld rond, en mag daarbij hetzelfde luxeleventje leiden. Een buitenkans dus, al komen lang niet alle assistenten er zo goed vanaf. Deze sterren zijn volgens hun personeel dan ook een nachtmerrie om voor te werken. 

Mariah Carey

Mariah Carey is een notoire diva. Van een dagelijkse fruitschaal vol exotische vruchten, tot het eisen van een persoonlijke chauffeur voor haar hond: de zangeres deinst er niet voor terug om zich op haar wenken te laten bedienen. In de loop der jaren hebben verschillende van haar assistenten Carey aangeklaagd om haar eisen een halt toe te kunnen roepen. 

Rechterhand Simonette Da Costa beweerde dat ze geregeld 24 uur lang moest werken, zonder dat ze mocht eten of drinken. Assistente Molly brak dan weer live op tv uit toen ze mee met Mariah op tournee was en ze de Apple TV in de hotelkamer niet aan de praat kreeg. “Die Apple TV is het allerbelangrijkste voor Mariah”, snikte ze in volle paniek. “Als ik die tv niet kan laten starten, dan kan Mariah niet slapen. En als ze niet kan slapen, dan kan ze niet optreden. En dat is allemaal mijn schuld.” 

13 Mariah Carey is een notoire diva.
AFP Mariah Carey is een notoire diva.

Jennifer Aniston

Toen ze meespeelde in ‘Friends’ werd ze gebombardeerd tot America’s Sweetheart, maar achter de schermen was er eerder sprake van een harteloos karakter. Volgens haar voormalige assistent heeft Aniston er een bloedhekel aan om tijdens warme dagen bezweet te zijn. “We moesten haar de klok rond ventileren of ijsblokjes tegen haar gezicht houden om haar temperatuur onder controle te houden”, aldus de assistente.

13 Jennifer Aniston en haar assistente.
Pop/WENN.com Jennifer Aniston en haar assistente.

Lindsay Lohan

Gavin Doyle, de voormalige assistent van Lindsay Lohan, zal het zich ongetwijfeld nog lang beklagen dat hij in dienst ging voor de actrice/onderneemster. Toen Lindsay enkele jaren terug onder invloed een autocrash veroorzaakte, liet ze haar assistent opdraaien voor het ongeval. Doyle moest aan de politie verklaren dat hij achter het stuur zat, en niet Lindsay. De politie trapte evenwel niet in de val en enkel Lindsay verdween achter de tralies. Toen Gavin zijn werkgever later kwam ophalen aan het politiebureau, werd hij door Lohan bovendien letterlijk uit de wagen gegooid.

13 Lindsay Lohan met haar assistent Gavin Doyle in betere tijden.
Instagram Gavin Doyle Lindsay Lohan met haar assistent Gavin Doyle in betere tijden.

Courtney Love

Enkele jaren terug werd Courtney Love aangeklaagd door haar assistente Jessica LaBrie. Zij was naar de rechter gestapt in Los Angeles en beweerde dat Courtney met opzet haar salaris heeft ingehouden, omdat ze weigerde om frauduleuze, onwettige en onethische handelingen te stellen. Volgens Jessica wilde Courtney dat ze een hacker zou inhuren om juridische documenten te vervalsen. De assistente, die een boek schreef met de titel ‘Get Me a Xanax’ over haar ervaringen, zei dat ze meer dan 60 uur per week werkte voor de weduwe van Kurt Cobain. Maar Courtney zou LaBrie maar een fractie van haar loon hebben uitbetaald. 

13 Courtney Love.
EPA Courtney Love.

Naomi Campbell

Naomi Campbell zou het schoolvoorbeeld kunnen zijn van een aartsmoeilijke baas. Van 1998 tot 2008 werd ze al door meer dan tien werknemers aangeklaagd wegens mishandeling. Eén van hen was Amanda Brack, die in ‘The Tyra Banks Show’ haar verhaal deed. Volgens de assistente werd ze drie keer aangevallen door Campbell, werd ze in het gezicht gespuwd en gooide het supermodel haar paspoort in het zwembad toen ze wou vertrekken. “Ze heeft me ooit tegen de muur geduwd, omdat er een probleem was met haar reiskoffer. Ze ging compleet door het lint en heeft haar Blackberry tegen mijn gezicht gemept”, klonk het.

13 “Ze ging compleet door het lint en heeft haar Blackberry in mijn gezicht gemept”, klonk het.
photo_news “Ze ging compleet door het lint en heeft haar Blackberry in mijn gezicht gemept”, klonk het.

Ben Stiller

Ben Stiller kruipt in films zowat altijd in de huid van the nice guy, maar in het echt is dat blijkbaar anders. Of dat beweerde zijn assistent Lucas Crosby toch, want Stiller hield er blijkbaar heel wat specifieke eisen op na. “Hij wou enkel iced tea drinken, maar die mocht nooit artificieel gezoet zijn. Ik moest steeds anderhalf zakje Stevia per 475 ml iced tea in zijn glas mengen”, aldus Lucas. Daar bleef het niet bij: “Toen ik hem een keer zijn drankje in een papieren bekertje bracht, werd ik teruggestuurd omdat hij zijn iced tea enkel uit een glas wil drinken. Daarna werd ik teruggestuurd voor meer ijs. En alsof dat nog niet voldoende was, kreeg ik ook een uitbrander omdat er condensatie op het glas zat.” Na amper twee weken nam de persoonlijke assistent al ontslag. 

13
vtm

Sarah Jessica Parker

Ook Sarah Jessica Parker past in het rijtje van veeleisende beroemdheden. Volgens werkkracht Michelle Collins wou ze dat hun kinderen ten allen tijde een klein potje vaseline ter beschikking hadden. “Ze werd kwaad als het potje te groot was, dan zorgde ik voor rommel in het huis”, meende Collins. “Ze vroeg ook steeds een fles gezichtsreiniger en de fles Neutrogena-crème van haar zoon moest ten allen tijden worden aangevuld.” Volgens de assistente moesten de producten steeds worden bijgevuld en was het verboden die te vervangen.

13
EPA

Christina Aguilera

Christina Aguilera heeft als wereldster natuurlijk een drukke agenda, maar volgens haar voormalige personeel werd hen tijdens de vele werkuren zelfs geen blik gegund. “Christina is een trut. We werden compleet genegeerd, ze sprak nooit rechtstreeks tegen ons en ze weigerde zelfs nog maar in onze richting te kijken.” 

Entertainmentwebsite TMZ schreef ooit zelfs een brief naar het huis van Aguilera. “Geachte persoonlijke assistente, we hebben vernomen dat het klote moet zijn om jou te zijn. Wij kunnen ons enkel inbeelden door wat een hel je dagelijks moet gaan, met het oneindig mixen van latte-mocha-frappuccinos en magere smoothies. Daarom: wij hebben vernomen dat Jennifer Lopez iemand zoekt”, klonk het onder meer. 

13
Reporters

Charlize Theron

Charlize Theron kroop in ‘Snow White and the Huntsman’ in de huid van de door en door slechte koningin. Volgens haar personeel ligt die rol erg dicht bij haar ware aard. Haar voormalige assistente smeerde in de media breed uit dat het haar verboden werd om zelf een gesprek aan te knopen met Charlize of haar in de ogen te kijken. Ook was het niet toegestaan om iets over de kinderen te vragen of te zeggen, ook al was het haar voornaamste taak om op de kids te letten. Ze moest al haar vragen op een papiertje schrijven, waarop Theron haar antwoorden formuleerde. “Het was mijn meest bizarre werkervaring ooit”, klonk het. 

13 Charlize Theron.
AFP Charlize Theron.

Angelina Jolie

Zorg dragen voor zes kinderen is sowieso al een fulltime job. Maar volgens de Franse assistente Ana Charlotiaux zorgde Angelina enkel voor nog meer problemen, door steevast naar de fles te grijpen. “En als ze in de wind was, dan sloot ze haar zes kinderen gewoon op in hun slaapkamer. Ik moest dan eindeloos films met hun kijken, tot Angelina weer voor de dag kon komen”, aldus Ana. De assistente sleepte de ex van Brad Pitt voor de rechter en eiste meer dan 30 miljoen euro.  

13 De Franse assistente Ana Charlotiaux.
Youtube De Franse assistente Ana Charlotiaux.

Kylie Jenner

Het is ongetwijfeld geen simpele taak om voor een Kardashian te werken, maar blijkbaar spant halfzus Kylie Jenner toch wel de kroon. Dat beweerde Victoria Gamero, die in dienst genomen werd als ‘house manager’. Victoria moest er voor zorgen dat de koelkast en voorraadkast steeds aangevuld werden en dat de wagens in de garage constant spic en span waren. Victoria won haar vertrouwen en werd later gepromoveerd tot persoonlijke assistente. Daardoor moest ze 24/7 bereikbaar zijn en paraat staan. 

Victoria werd ook uitgelachen door Kylie: via Snapchat deelde Jenner een filmpje waarin ze schaamteloos vertelt dat haar assistente moet kunnen raden in welke soort smoothie ze zin heeft. “En als het rietje is aangeraakt, of het is te warm, dan raak ik het drankje niet eens aan”, lachte Kylie. Victoria onderging het allemaal met een glimlach, want ze is nog steeds in dienst. 

13
Youtube

Madonna

Van Madonna is geweten dat ze perfectionistisch is, maar volgens haar assistente Angela Jacobsen ging ze wel heel ver. Angela werd ingeschakeld als voedingsconsulent, hoewel ze daar helemaal niet voor was opgeleid. Ze moest iedere hap die Madonna naar binnen speelde registreren. “Ik noem haar mijn voedingspolitie”, bevestigde de Queen of Pop doodleuk tijdens een interview. “Wat ben je aan het eten? Heb je wel genoeg water gedronken? Soms denk ik: trut, laat mij even gerust.” Toen Angela een tijdje later liet verstaan dat ze van werk wou veranderen, werd ze meteen ontslagen en van het domein gegooid. 

13 Angela Jacobsen nanny madonna
Youtube Angela Jacobsen Angela Jacobsen nanny madonna

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ann Van Damme

    Zijn al deze verhalen wel waar? Zo ja, waarom zijn de mensen dan zo zot om ervoor te werken. Bovendien : deze mensen zouden geen sterrenallures hebben als de massa niet zo naar hen opkeek.

  • John Van beton

    Daarvoor worden ze toch (waarschijnlijk heel goed) voor betaald.

Lees meer