Pete Doherty
AFP Pete Doherty

Pete Doherty weer opgepakt in Parijs, na dronken ruzie

De Britse zanger Pete Doherty (40) heeft niet lang kunnen genieten van zijn vrijheid. Zondag werd hij in dronken toestand opgepakt in Parijs, na een ruzie. Hij was pas een dag eerder vrijgelaten nadat hij opgepakt was wegens cocaïnegebruik. Dat zeggen verschillende bronnen, die daarmee informatie van weekblad Le Point bevestigen. 

Doherty's advocaat Arash Derambarsh zegt dat de Libertines-zanger opgepakt werd "na een ruzie met een andere man die onder invloed was van alcohol en die klacht indiende wegens geweld. Na zijn opsluiting was hij naar huis teruggekeerd, om daarna een glas te gaan drinken. Maar hij verdraagt geen alcohol vanwege de ontwenningskuur die hij al een maand volgt", klinkt het verder.

Doherty was net zaterdagmiddag vrijgelaten, nadat hij gearresteerd was omdat hij cocaïne kocht in de wijk Pigalle. Het parket eist voor die feiten een boete van 5.000 euro of een vervangende gevangenisstraf. Een rechtbank moet nog uitspraak doen hierover. “Hij engageerde zich om voltijds te laten opvolgen door een verslavingsdeskundige en een dokter, om niet opnieuw in de verleiding te komen”, zegt zijn advocaat. “Hij is geen crimineel, hij volgt een ontwenningskuur in Frankrijk en Engeland en wil zich concentreren op het vervolg van zijn artistieke carrière.”

The Libertines zijn ondertussen begonnen aan een lange tour in Europa. Een van hun eerstvolgende haltes is het Koninklijk Circus in Brussel op 18 november. Pete Doherty, de ex-vriend van topmodel Kate Moss, haalt geregeld de pagina's van pulpbladen met verhalen van druggebruik. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer