2
AP

Politie rondt onderzoek misbruikzaak Cosby af

De politie heeft het onderzoek naar vermeend seksueel misbruik door Bill Cosby in 2008 afgerond. De bevindingen worden momenteel bekeken door de openbaar aanklager van Los Angeles, die moet bepalen of de komiek wordt vervolgd in de zaak. Dat zegt een woordvoerder van de aanklager in de Los Angeles Times.

De 24-jarige Chloe Goins zegt in 2008 door de komiek te zijn gedrogeerd en misbruikt in het Playboy Mansion. Ze zou onwel zijn geworden tijdens een feestje daar en wakker zijn geworden terwijl ze naakt op bed lag en Cosby aan haar tenen sabbelde. In januari stapte ze naar de politie, die haar volgens haar advocaat ruim twee uur lang heeft ondervraagd. Cosby heeft de aantijgingen ontkend.

Cosby is door zo'n vijftig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. De meesten zeggen in de jaren 70 of 80 slachtoffer van de komiek te zijn geweest en kunnen daarom geen rechtszaak meer aanspannen. Verkrachtingszaken verjaren gewoonlijk na tien jaar en misbruikzaken na zes jaar, dus ook Goins is iets te laat met haar aanklacht. Haar getuigenis is echter wel geldig mocht Cosby uiteindelijk vervolgd worden, en kan gebruikt worden om een gedragspatroon aan te tonen.

Op 9 oktober moet de komiek onder ede een verklaring afleggen over misbruik dat in 1974 in het Playboy Mansion zou hebben plaatsgevonden. Deze zaak is niet verjaard, omdat het vermeende slachtoffer destijds minderjarig was.

2 Chloe Goins samen met haar advocaat toen ze het politiebureau in Los Angeles verliet.
ap Chloe Goins samen met haar advocaat toen ze het politiebureau in Los Angeles verliet.

Lees meer