ANP

Prem Radhakishun zorgt voor sinterklaasrelletje

Prem Radhakishun, gisteravond uitgeschakeld in 'De Slimste Mens ter Wereld', zorgde eerder op de avond in 'De Wereld Draait Door' voor de nodige ophef. Voorafgaand aan een gesprek over de discussie of Zwarte Piet nog wel wenselijk is tijdens het kinderfeest schreeuwde hij een aantal maal luidkeels "Sinterklaas bestaat niet". Hij deed dit vlak voordat tafelheer Beau van Erven Dorens ouders wilde waarschuwen dat jonge kinderen beter niet konden blijven kijken.

"Ik wist niet wat me gebeurde. Wat een lompe boer", vertelt Van Erven Dorens over het voorval in SBS Shownieuws. De presentator is bang dat Radhakishun het feest voor veel kinderen, die nog in de goed heiligman geloven, heeft verpest. "Ik heb hem na afloop flink de waarheid gezegd. Maar het is een man die niet luistert. Het is gewoon een schreeuwlelijk."

Radhakishun, fel tegenstander van het sinterklaasfeest, verdedigt zijn actie door te zeggen dat het feest hypocriet en racistisch is. "We vertellen onze kinderen dat ze niet mogen liegen. Maar een keer per jaar liegen hele beschaafde mensen, zoals Beau, tegen hun kinderen dat een of andere rare man uit Turkije gaat komen. En ze verplichten mij om ook tegen mijn kinderen te liegen."

De discussie in DWDD vond plaats naar aanleiding van het nieuws dat de sinterklaasintocht in Amsterdam onder vuur ligt. Voor het eerst zijn er bij de gemeente bezwaren ingediend tegen de aankomst van de goedheiligman in de hoofdstad. De aanwezigheid van Zwarte Piet is voor 21 bezwaarmakers reden om in actie te komen. Zij vinden dit discriminerend.

Onder de vele reacties op Twitter ook één van oud-voetballer Gerald Sibon. Hij zegt dat hij Prem "een schimmel tussen de benen gunt".

Lees meer