R. Kelly
EPA R. Kelly

R. Kelly staat via video terecht voor aanklacht rond vals identiteitsbewijs

R. Kelly dient zich op 18 december te verantwoorden voor een nieuwe aanklacht. De omstreden zanger zou in 1994 een medewerker van de overheid omgekocht hebben om de destijds 15-jarige Aaliyah een vals identiteitsbewijs te bezorgen, waardoor hij met haar kon trouwen. 

Interessant detail aan de rechtszaak is dat Kelly zich vanuit Chicago via een videoverbinding mag verweren, in plaats van in eigen persoon in de rechtbank in Brooklyn. De zanger heeft grote last van vliegangst, waarop zijn advocaten een aanvraag voor een videoverhoor indienden bij de rechter. Die kende dat verzoek, tot ongenoegen van de Officier van Justitie, toe.

Kelly heeft het druk met rechtszaken, want hij staat ook nog terecht voor zedenschandalen, kidnapping, het in bezit hebben van kinderporno en seks hebben met een minderjarige in de staten Illinois en Minneapolis. De zanger ontkent nog steeds alle beschuldigingen aan zijn adres.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer