BELGA

Raymond van het Groenewoud weer afsluiter feesten bij Sint-Jacobs

Raymond van het Groenewoud sluit in de nacht van zondag 26 op maandag 27 juli de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs af. "We waren al een paar jaar met hem aan het praten om nog eens zoals vroeger de Feesten af te sluiten", zegt Guido De Leeuw van de organiserende vzw Trefpunt in Het Nieuwsblad.

"Naar aanleiding van zijn verjaardag (Raymond werd in februari 65, redactie) contacteerde zijn management ons: Raymond had er zin in". Raymond betreedt om 1 uur het podium. Naar aloude gewoontye spelen Raymond en zijn band door tot na het ochtendgloren.

Op woensdag 22 juli staat Freek de Jonge op de affiche van Trefpunt. Zaterdag 25 juli viert Roland Van Campenhout zijn 70ste verjaardag met het programma 'Roland 9000 Toeren' naar het gelijknamige boek over 50 jaar muziekgeschiedenis in Gent. Daarbij nodig Roland een schare Gentse collega's uit. Diezelfde nacht stappen The Skyblasters om 1 uur op het podium.

Trefpunt opent de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs op vrijdag 17 juli met een hulde aan de betreurde Gentse muzikanten Walter De Buck en Luc De Vos.

Lees meer