Michael Jackson
AFP Michael Jackson

Rechtszaken van Jackson-slachtoffers gaan mogelijk toch door

Wade Robson (37) en James Safechuck (41), die Michael Jackson in de documentaire ‘Leaving Neverland’ beschuldigen van seksueel misbruik, krijgen mogelijk toch de kans hun verhaal te vertellen in de rechtbank. Dat meldt TMZ. De mannen klaagden de zanger in 2017 al aan voor seksueel misbruik, maar de zaken werden toen geseponeerd vanwege de verjaringstermijn. 

Wade Robson en James Safechuck beweren als kind slachtoffer te zijn geworden van de King of Pop. Ze klaagden de zanger in 2017 daarom aan voor seksueel misbruik, maar de zaken werden geseponeerd vanwege de verjaringstermijn. Zowel Wade als James ging in hoger beroep en wachten nu een beslissing af. Volgens ingewijden gaat de rechter zich deze week buigen over de zaken. In Californië is namelijk een nieuwe wet aangenomen waarin de verjaringstermijn van seksueel misbruik is uitgebreid. Jackson, die in 2009 overleed, zou dus alsnog door de rechtbank schuldig kunnen worden bevonden aan seksueel misbruik.

De HBO-documentaire ‘Leaving Neverland’ zorgde begin dit jaar voor flink wat ophef. Zo besloten meerdere radiozenders Jacksons muziek niet langer te draaien en werden kunstwerken van de zanger uit verschillende musea verwijderd. De nabestaanden van Jackson ontkenden de aantijgingen echter en verwierpen de film. Ook klaagden ze HBO aan wegens contractbreuk. In een overeenkomst tussen de zender en de zanger uit 1992, die werd getekend vanwege de uitzending van een concert, stond opgenomen dat HBO de zanger niet mag vernederen of te schande mag maken. Dat was volgens de Jacksons wel gebeurd door het tonen van de documentaire. De rechter stelde ze vorige maand in het gelijk, HBO ging in hoger beroep.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy Vervaet

    Waar zijn die bewijzen?

  • Eddy Vervaet

    @Maddy,er bestaat zelfs een video waarop de moeder van één van die jongens in 2003 staat te dansen op de muziek van Micheal.Als uw kind zou misbruikt zijn,zou jij dan staan dansen op de dader zijn muziek?Wel,ik in ieder geval niet.In mijn ogen was Michael een grote kindervriend,maar iemand met het Peter Pan syndroom.Al de goede dingen die hij voor bvb kankerpatiëntjes gedaan heeft wordt 0,0 aandacht aan besteed.Duistere verhalen verkopen gwn beter zeker...

Lees meer