Snoop Dogg onder vuur nadat hij spot met alcoholisme van gevallen voetbalster Gascoigne

Rapper Snoop Dogg drijft op Instagram de spot met voormalig voetbalster Paul Gascoigne. De Engelsman worstelt al jaren met alcoholproblemen en is door diepe dalen gegaan. Uitgerekend voetbalfan Snoop Dogg gebruikt nu een beeld van hem voor een vergelijking tussen alcoholmisbruik en marihuana-misbruik. Fans zijn zwaar teleurgesteld.

Een foto die is geplaatst door snoopdogg (@snoopdogg) op

Dat Snoop Dogg regelmatig een pretsigaret opsteekt, is algemeen geweten. Dat draagt hij ook uit in zijn videoclips, die het gebruik van marihuana tonen, en ook schuwt hij niet om op social media te laten weten dat hij aan jointje rookt. De 47-jarige Amerikaanse superster is daarnaast ook een voetbalfan: hij treedt tijdens concerten regelmatig op in plaatselijke voetbaltenues.

Het verbaasde fans dan ook des te meer dat uitgerekend Snoop Dogg spot met de alcoholverslaafde voetballer Paul Gascoigne. Calvin Cordozar Broadus Jr., zoals de ‘Drop It Like It's Hot’-rapper echt heet, deelde een kiekje van zichzelf op 20-jarige leeftijd en van ‘Gazza’. Naast die foto zijn beide sterren op 47-jarige leeftijd te zien. Bij de plaatjes zijn de teksten te lezen: alcoholmisbruik en marihuana-misbruik. De 47-jarige Gascoigne ziet er een stuk slechter uit als de even oude Snoop Dogg.

Fans reageren woedend op sociale media. “Praat niet zo over Gazza” en “Concert van Snoop Dogg geannuleerd nadat hij Gazza aanpakte”. Ook Nederlandstalige fans reageren verbaasd op de actie van de wereldster. Zo schrijft Marieke Derksen: "Kan Snoop echt goed hebben, jeugdsentiment. Maar dat is Gazza ook. Huilend zijn docu gekeken. Hartverscheurend. Snap niet zo goed de connectie tussen de twee en waarom Snoop Dogg dit post. Tikje laag.”

Snoop Dogg heeft nog niet op alle ophef gereageerd.

Snoop Dogg.
Snoop Dogg Snoop Dogg.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK VANGOSSUM

    Snoop ziet er ook geen 47 uit, 57 zou beter op zijn plaats zijn.

  • Filip DeCock

    iedereen heeft het over een grap, maar dit is geen grap dit is werkelijkheid, een bewijs dat bartje dewever zijn pijlen op de verkeerden richt met zijnen war on drugs

Lees meer