2 Placido Domingo poseert voor een selfie met een vrouwelijke fan na zijn concert in Salzburg.
AP Placido Domingo poseert voor een selfie met een vrouwelijke fan na zijn concert in Salzburg.

Staande ovatie voor Placido Domingo tijdens eerste optreden na aantijgingen seksuele intimidatie

De gelauwerde operazanger Placido Domingo heeft een staande ovatie gekregen tijdens zijn eerste optreden sinds de Spanjaard beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Domingo trad zoals gepland op tijdens de jaarlijkse Salzburger Festspiele in Oostenrijk.

De 78-jarige Spanjaard zong zondag in het Großes Festspielhaus. Na afloop ging het publiek staan en applaudisseerde minutenlang voor Domingo en de andere muzikanten.

Placido Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan, en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig.

De Los Angeles Opera, waar Domingo artistiek leider is, onderzoekt de aantijgingen die de operazanger zelf tegenspreekt. Vanwege de aantijgingen heeft het Philadelphia Orchestra zijn geplande optreden met de operazanger afgezegd. Ook andere orkesten en operagezelschappen overwegen hun uitnodiging in te trekken.

2 Placido Domingo (tweede van links, voorste rij) in concert in op het Salzburg Festival.
EPA Placido Domingo (tweede van links, voorste rij) in concert in op het Salzburg Festival.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emile De Smedt

    Er zal wel waarheid schuilen bij beschuldigingen.Is nu eenmaal wereldje van vedetten en klatergoud.Ik zie geen verschil of toch met podiumspringers en andere charmezangers waar stationsgazetje kluif aan hebben.Schaarsgeklede poppemiekes zijn uitnodigend en in het vuur van spektakel andere lont aangestoken.Wat opvald is dat aan einde carriere van de goden dat nieuws zal uitgebracht.Of is het heilige onschuld willen bewijzen.

Lees meer