Mr. Probz
ANP Kippa Mr. Probz

Stalker Mr. Probz krijgt contactverbod: "Ze valt me al anderhalf jaar lastig"

De vrouw die de Nederlandse zanger Mr. Probz (33) al ruim anderhalf jaar lastigvalt, mag niet meer in zijn buurt komen of contact met hem opnemen. Als ze hem toch benadert, moet ze een boete van 2.500 euro per keer betalen. Als ze meer dan vier keer de bepaling van de rechtbank schendt, kan ze in de cel belanden. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald.

De vrouw zocht vooral via social media contact met de 33-jarige zanger, maar ze ging ook naar zijn huis of zocht hem op tijdens het uitgaan.

Mr. Probz - echte naam Dennis Princewell Stehr - heeft al twee keer aangifte gedaan tegen de vrouw. De Nederlandse politie greep vorig jaar al eens in en arresteerde haar voor stalking. Ze kreeg een gebieds- en contactverbod van drie maanden, maar na afloop begon ze wederom berichten te sturen en te bellen en werd haar toon steeds dreigender.

Dagelijks last

De advocaat van de zanger had eerder al laten weten dat Mr. Probz dagelijks last had van de fan, maar meer wilde hij er niet over zeggen. "Het is een privékwestie."

Mr. Probz is onder meer bekend van de hits Nothing Really Matters en Waves, waarmee hij ook bovenaan de Britse hitlijst stond.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer