René Auberjonois.
Richard Shotwell/Invision/AP René Auberjonois.

Star Trek-acteur René Auberjonois (79) overleden

Acteur René Auberjonois, bekend van zijn rollen in onder andere Star Trek: Deep Space Nine, Benson en Boston Legal, is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon aan The New York Times. De acteur overleed zondag in zijn huis in Los Angeles na een strijd tegen longkanker.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“We zijn diepbedroefd om te bevestigen dat René vandaag is overleden”, staat te lezen op de website van de acteur.

De eerste grote filmrol die Auberjonois te pakken had was in de film M.A.S.H. uit 1970 als John Mulcahy. In de jaren ‘90 speelde hij de rol van alien Odo in Star Trek: Deep Space Nine. Ook was hij de stem van chef Louis in The Little Mermaid.

Daarnaast speelde hij in de jaren 80 in de sitcom “Benson” en in de jaren 2000 in de reeks “Boston Legal”.

Als kleinzoon van een schilder en zoon van een journaliste en schrijver, groeide hij op in Parijs en New York, waar bij zijn carrière startte op Broadway.

Star Trek-ster William Shatner spreekt op Twitter over een “groot verlies”. “Het was een fantastische, zorgzame en intelligente man”, reageert George Takei, een andere Star Trek-acteur.

Auberjonois was getrouwd en had twee kinderen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sjaak vanslembrouck

    Zalige acteur, Alles wat hij deed vond ik hem fantastisch in. Hij zal door veel fans herinnerd worden.

Lees meer