3
UNKNOWN

Stef Bos trouwt met kleindochter Zuid-Afrikaanse ex-president Botha

Zanger Stef Bos (47) is tijdens een intieme plechtigheid in Zuid-Afrika in het huwelijksbootje gestapt met de Zuid-Afrikaanse kunstenares Varenka Paschke (33), die ook de illustraties van zijn boek 'Stillewe' maakte. Paschke is de kleindochter van de in 2006 overleden ex-premier en -president van Zuid-Afrika, Pieter Willem Botha. Dat meldt Dag Allemaal.

'Die Groot Krokodil'
Botha, bijgenaamd 'Die Groot Krokodil', was van 1978 tot 1984 premier en van 1984 tot 1989 president van Zuid-Afrika. Hij was een beschermer van het apartheidsregime.

Hij weigerde in 1986 toe te geven aan eisen van de zwarte meerderheid, waaronder de vrijlating van Nelson Mandela. Hiermee vervreemdde hij zich nog meer van de internationale gemeenschap. Dit leidde tot meer sancties en een snelle devaluatie van de munteenheid van Zuid-Afrika, de Rand. Toen riep Botha de noodtoestand uit.

'Noodtoestand'
Stef Bos, die ooit een relatie had met zangeres en tv-figuur Ingeborg en voor haar het songfestivallied 'Door de Wind' schreef, brengt de laatste jaren veel tijd door in Zuid-Afrika. Het nieuws van zijn huwelijk lekte uit omdat Stef zich schriftelijk excuseerde bij de toeschouwers die een ticket hadden gekocht voor zijn voorstellingen in Eindhoven en Hengelo. Beide voorstellingen werden verplaatst voor de huwelijksplechtigheid. Bos schreef toen in zijn boodschap : "Door een positieve noodtoestand in mijn privéleven heb ik voor het eerst in 15 jaar twee voorstellingen verplaatst. Mijn excuses daarvoor. Maar positieve dingen in je privéleven mag je nooit uitstellen". Fijnzinnig was het gebruik van het begrip 'noodtoestand' allerminst. (lb)

3 Varenka Paschke.
UNKNOWN Varenka Paschke.
3 Pieter Willem Botha, bijgenaamd 'Die Groot Krokodil', overleed in 2006.
UNKNOWN Pieter Willem Botha, bijgenaamd 'Die Groot Krokodil', overleed in 2006.

Lees meer