2 Ellen DeGeneres (links) en George W. Bush (rechts).
AP Ellen DeGeneres (links) en George W. Bush (rechts).

Sterren verdeeld over oproep Ellen DeGeneres om verdraagzaamheid

Niet iedereen in Hollywood is het eens met uitspraken van Ellen DeGeneres, die in haar programma verklaarde bevriend te zijn met George W. Bush. De presentatrice kwam in het weekend tijdens een footballwedstrijd in beeld terwijl ze een onderonsje had met de voormalig president.

"Ik ben bevriend met George Bush, ik ben bevriend met veel mensen die andere ideeën hebben dan ik. We lijken te zijn vergeten dat het oké is dat we allemaal anders denken", stelde Ellen. Ze verwees naar de dagelijkse afsluiter van haar programma, waarin ze mensen aanmoedigt aardig voor elkaar te zijn. "Als ik zeg: wees lief voor elkaar, dan bedoel ik niet alleen tegen de mensen die hetzelfde denken als jij, ik bedoel wees lief voor iedereen."

Onder meer Reese Witherspoon en Kristen Bell deelde het fragment uit de show met prijzende woorden voor Ellen. Bij anderen viel haar verklaring bepaald niet in goede aarde. Susan Sarandon deelde een quote uit de reactie van LHBTQ-blad Out Magazine: "DeGeneres mist het hele punt door te doen alsof het slechts gaat om iemand die andere meningen heeft, niet een man die er meermaals van is beschuldigd een oorlogsmisdadiger te zijn."

“Oorlogsmisdadiger”

Ook Mark Ruffalo kon de uitspraken van Ellen niet waarderen. "Sorry, maar totdat George W. Bush terecht staat voor de misdaden tijdens de oorlog in Irak, kunnen we niet beginnen over vriendelijkheid."

Jameela Jamil verklaarde in eerste instantie achter de presentatrice te staan. Later verwijderde ze die tweet, en liet ze een andere boodschap achter: "Vandaag heb ik meer geleerd ove r het weerzinwekkende presidentschap van Bush. We hebben niet veel over hem geleerd op school, we hoorden alleen dat hij dom was. Wat een monsterlijke leider. Nu begrijp ik de woede.”

2 De bewuste foto van Ellen Degeneres en George Bush op Twitter.
Twitter: @TheEllenShow De bewuste foto van Ellen Degeneres en George Bush op Twitter.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Louis D'hondt

    Onverdraagzame linkse artiesten. Zijn er andere? Het staat blijkbaar goed om onverdraagzaam te zijn zoals de Niro en C°. Dan behoor je tot hun wereldje. Sla je een andere toon aan, dan heb je gedaan. Ook in Vlaanderen.

Lees meer