2 Placido Domingo na een optreden bij de Metropolitan Opera in New York.
AP Placido Domingo na een optreden bij de Metropolitan Opera in New York.

Van seksueel misbruik beschuldigde Placido Domingo weg bij Metropolitan Opera

Nadat verschillende vrouwen hem van seksueel misbruik beschuldigden heeft operazanger Plácido Domingo één dag voor een gepland optreden de Metropolitan Opera in New York verlaten. Het operagezelschap heeft het vertrek van Domingo inmiddels bevestigd.

Domingo heeft de operaleiding gevraagd om hem van zijn plichten te ontslaan en hij zal niet meer in de Metropolitan Opera optreden. Dat verklaarde de zanger in een mededeling aan de New York Times. De rol in Macbeth van Verdi zou Domingo's eerste optreden in de VS zijn geweest sinds de aantijgingen een aantal maanden terug naar buiten kwamen.

De 78-jarige Spanjaard wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. Hij zou vrouwen onder druk hebben gezet om seks met hem te hebben en dreigde ermee hun carrière te dwarsbomen indien ze weigerden. De feiten gaan terug tot het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw en vonden plaats over een periode van 30 jaar, onder meer op locaties waar operagezelschappen gevestigd waren waarin Domingo belangrijke functies bekleedde.

Aantijgingen worden onderzocht

De Los Angeles Opera, waar Domingo artistiek leider is, onderzoekt de aantijgingen, die de operazanger zelf tegenspreekt. Vanwege de beschuldigingen heeft het Philadelphia Orchestra zijn geplande optreden met de operazanger afgezegd. Ook andere orkesten en operagezelschappen overwegen hun uitnodiging in te trekken.

De 78-jarige Plácido Domingo, geboren in Spanje, heeft al meer dan 150 rollen en 4.000 personages op zijn palmares staan, en vult nog steeds volle zalen. Hij wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden.

2 Placido Domingo (midden) tijdens een repetitie bij Metropolitan Opera in New York.
AP Placido Domingo (midden) tijdens een repetitie bij Metropolitan Opera in New York.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer