3 John Wayne.
Photo News John Wayne.

Exclusief voor abonnees

Van westernheld tot “racistische eikel”: 49 jaar oude uitspraken verwoesten reputatie van John Wayne

De iconische acteur John Wayne (72)- bekend van klassiekers als ‘True Grit’ en ‘Rio Bravo’ - lijkt 41 jaar na zijn overlijden definitief van z’n voetstuk te vallen. In het midden van de Black Lives Matter-betogingen zorgen enkele racistische bekentenissen uit 1971 voor een storm van protest. “Ik geloof in witte superioriteit”, biechtte hij toen op in Playboy. Een uitspraak waar 50 jaar geleden niemand wakker van lag, maar nu plots wel heel verregaande gevolgen kan hebben. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy Grysouille

    Waar houden ze zich bij de media mee bezig? Het is de media die gans de santenboetiek opblaast en in overdrive brengt, men zou er beter aan doen om de media aan banden te leggen,en media censuur invoege brengen. """White Lives Matters To""""

  • Anthony Vandooren

    Iedereen moet er aan geloven.. Wie is de volgende?

Lees meer